marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Top 10 „Cei mai scumpi jucători români din ultimii 15 ani” – valori de 112 milioane de euro!

    de Special Arad | 16 aprilie 2015, 12:45 PM | Sport

    0

    Au trecut 17 ani de la ultima participare a României la un turneu final al unui Campionat Mondial (Franţa 1998), iar fotbalul românesc se află de atunci în căutarea unei noi Generaţii de Aur. Aşteptările din partea generaţiei lui Mutu şi Chivu au fost imense, însă cei doi lideri ai naţionalei din Era „post Hagi şi Popescu nu au reuşit să conducă echipa spre un singur turneu final, în care România s-a oprit în faza grupelor (Euro 2008).

    Generaţia 112… milioane de euro
    Totuşi, în anii ce au trecut după retragerea liderilor Generaţiei de Aur, fotbalul românesc nu a dus lipsă de fotbalşti valoroşi. Pe lista celor mai bine cotaţi jucători din ultimii 15 ani se înscriu nume grele, primii 10 însumând cote de piaţa (calculate în cel mai bun moment) în valoare de 112 milioane de euro.

    „Şefi de promoţie” sunt chiar Adrian Mutu şi Cristian Chivu, care în 2008 îşi atingeau maximul şi valorau împreună aproape 50 de milioane de euro (Mutu 25 mil, Chivu 24 mil).

    Pe listă mai apar nume precum Cosmin Contra (8 milioane de euro în 2004) sau Viorel Moldovan (6,5 milioane de euro în 2001), dar şi fotbalişti aflaţi încă în activitate, mulţi dintre ei având ani buni de carieră în faţă.

    Iată TOP 10 jucători români, în funcţie de cota maximă de piaţă atinsă în ultimii 15 ani.

    Top 10 cei mai valorosi jucatori de fotbal romani

     

    Sursa: Prosport.ro

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    1 + 6 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.