sâmbãtã, 13 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Peste 800 de oameni au ajuns la Urgențe în minivacanța de Crăciun

  de Special Arad | 27 decembrie 2023, 2:57 PM | Sănătate | Știri Arad

  0

  Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a publicat bilanțul pacienților ajunși la Urgențe în minivacanța de Crăciun. Problemele respiratorii, cardiace, dar și digestive au fost pe primul loc printre cazuri.

  Potrivit datelor oficiale, 815 cetățeni au avut nevoie de îngrijiri medicale, în regim de urgență, în perioada Sărbătorilor.

  602 adulți și 213 copii s-au prezentat în Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, de sâmbătă 23 decembrie ora 08.00, până astăzi 27 decembrie ora 08.00.

  Cele mai întâlnite afecțiuni medicale în rândul copiilor au fost cele respiratorii (în cazul a 132 de copii), urmate de afecțiunile digestive (30 de cazuri).

  Cei mai mulți adulți au fost diagnosticați cu afecțiuni respiratorii (130), cardiace (66), digestive (45), neurologice (19).

  De asemenea, 16 cetățeni au suferit intoxicații cu alcool, 3 dintre ei fiind minori.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.