duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  65,26% dintre profesorii arădeni au reușit să ia examenul de Definitivat

  de Special Arad | 21 iulie 2021, 12:13 PM | Educaţie | Recomandările editorilor

  0

  Procentul de promovare din sesiunea 2021 (medii mai mari sau egale cu 8), înregistrat în urma desfășurării probei scrise din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământul preuniversitar, este 65,26%. Rezultatele obținute de candidați au fost publicate astăzi, 21 iulie, ora 10:00, de către Ministerul Educației.

  Au fost declarați promovați, înainte de înregistrarea și soluționarea eventualelor contestații, 109 de candidați cu medii între 8 și 10. Precizăm că pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

  La proba scrisă din această sesiune au fost prezenți 173 de candidați (96%). Dintre aceștia, 6 candidați s-au retras. Nu a fost eliminat niciun candidat pentru fraudă, si nici o lucrare nu a fost anulata.

  Astfel, din totalul celor 167 de candidaţi cu lucrări evaluate, 109 de candidați au obținut note situate pe segmentul 8 – 10. Dintre aceștia, 1 candidat a fost notat cu 10. Cu note sub 5 au încheiat proba 2 candidați.

  Conform calendarului aprobat, contestațiile se depun la centrele de examen, astăzi, 21 iulie și joi, 22 iulie. Rezultatele finale vor fi publicate în centrele de examen și pe definitivat.edu.ro, în data de 28 iulie.

  Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, un cadru didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.