duminicã, 26 mai, 2024

Special Arad Logo

  6 lucruri pe care să nu uitați să le faceți pentru curățenia de toamnă

  de Special Arad | 27 august 2021, 2:16 PM | Advertorial

  0

  Când primele indicii clare ale toamnei sunt în aer, există un singur lucru de făcut: începeți curățenia! Este crucial să eliminați resturile primăverii și verii și să vă pregătiți pentru un nou sezon. În plus, este important să vă pregătiți casa pentru iarna care vine și pentru lunile mai reci care se apropie.

  Iată lista de lucruri pe care să nu le ignorați în timpul curățeniei de toamnă, pentru a fi pregătiți pentru schimbările meteo.

  1) Curățați-vă cămara

  Cămările noastre tind să acumuleze o mulțime de lucruri care deseori rămân nefolosite. Ca să nu mai vorbim de faptul că, înainte de apariția sezonului de vreme rece, poate fi necesar să vă faceți loc în cămară pentru toate alimentele de bază din toamnă și iarnă.

  Începeți prin a scoate pur și simplu toate articolele din cămară. Apoi, ștergeți-vă rafturile, având grijă să scăpați de firimiturile sau praful care s-ar putea ascunde în spate. Inspectați fiecare articol și, dacă a rămas neutilizat de luni de zile sau a expirat acum mult timp, este timpul să scăpați de el!

  2) Spălați-vă ferestrele

  V-ați neglijat ferestrele toată vara? Luați-vă câteva minute pentru a vă curăța geamurile, înainte de a veni vremea de iarnă.

  În primul rând, dacă ferestrele dvs. sunt destul de murdare, începeți prin îndepărtarea prafului sau aspirarea resturilor. Apoi, folosiți un produs de curățare a sticlei într-o sticlă de pulverizare umplută cu apă, apoi ștergeți geamurile cu o cârpă din microfibră. Încercați să faceți acest lucru într-o zi înorată, astfel încât să puteți vedea mai bine orice urme.

  3) Curățați-vă jgheaburile

  Jgheaburile înfundate se pot agrava. Acest lucru se datorează faptului că sistemul de drenaj al acoperișului dvs. depinde de jgheaburi funcționale – și, dacă jgheaburile dvs. se înfundă prea mult, nu numai că acest sistem nu va putea funcționa fără probleme, dar s-ar putea să vă confruntați și cu daune structurale grave.

  Jgheaburile înfundate pot duce la tot felul de probleme, și anume fațade deteriorate și apă în subsol. Nu există un moment mai bun decât înainte de zăpezile de iarnă pentru a vă asigura că jgheaburile dvs. sunt libere de resturi și murdărie. Acest lucru nu este greu de făcut – pur și simplu luați o scară și începeți să îndepărtați bucăți de resturi sau folosiți o suflantă de frunze pentru a elimina totul. Ați putea chiar angaja o companie profesională de curățare a jgheaburilor, dacă este necesar.

  Indiferent de metoda pe care decideți să o utilizați pentru curățarea jgheaburilor, este important să faceți acest lucru înainte de apariția ruginii sau a coroziunii – sau înainte de a se produce daune grave.

  4) Reparați și întrețineți acoperișul

  Acum ar fi momentul să faceți o inspecție profesională a acoperișului, înainte ca vremea înghețată să se instaleze!

  De asemenea, puteți face o auto-inspecție pentru a verifica dacă există scurgeri sau alte probleme. Pur și simplu ieșiți și inspectați-vă acoperișul de sus în jos, folosind un binoclu dacă este necesar. Verificați dacă nu există fisuri și daune cauzate de vânt și asigurați-vă că luați notă de orice țiglă lipsă sau deteriorată.

  Dacă faceți acest lucru, pe lângă faptul că vă asigurați că jgheaburile sunt curate, vă va ajuta să evitați orice problemă care ar putea apărea toamna sau iarna.

  5) Fertilizați-vă gazonul

  Este întotdeauna o idee bună să vă fertilizați gazonul în toamnă, deoarece acest lucru îl va proteja în timpul iernii aspre.

  Mai ales dacă locuiți într-un climat cald și uscat, fertilizarea gazonului dvs. în toamnă este crucială. Acest lucru se datorează faptului că iarba tinde să nu mai crească în aceste condiții, deci este important să luați măsuri de precauție. Prin injectarea gazonului cu îngrășăminte înainte de începerea iernii, veți avea garanția că veți avea un gazon cu aspect sănătos în primăvară.

  6) Investiți într-un serviciu de curățare a covoarelor

  Acum este momentul să le oferiți acelor covoare albe o curățare temeinică. Merită să vă bucurați de un serviciu profesional de curățare a covoarelor cel puțin o dată pe an, dar puteți, de asemenea, să vă șamponați sau să vă curățați singur covorul.

  Și, în timp ce vă abordați podelele, este întotdeauna o idee bună să vă luați acest timp pentru a vă aspira toate canapelele, fotoliile și alte piese mari de mobilier. Asigurați-vă că ați curățat bine toate lateralele pernelor și părțile din spate și laterale ale mobilierului.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.