marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  3801 oameni au votat la urna mobilă, în județul Arad. Mai sunt 2 ore până la închiderea votului și au fost aplicate 8 amenzi

  de Special Arad | 9 iunie 2024, 7:56 PM | Știri Arad

  0

  Claudia Iuga, purtător de cuvânt IPJ Arad

  IPJ a transmis raportul de la ora 20:00 cu privire la numărul persoanelor care au votat la urna mobilă și cu privire la problemele apărute de-a lungul alegerilor de pe raza județului Arad.

  „Au fost depuse 5.492 de solicitări de votare cu urna mobilă. 3.801 de alegători au votat, până la această oră, în acest mod.
  Angajații tuturor structurilor MAI din teritoriu continuă să asigure paza urnei specială, pentru ca toate persoanele care au solicitat să voteze prin această modalitate să-și poată exercita dreptul la vot.

  De la începutul procesului electoral au fost semnalate 33 de incidente în legătură cu procesul electoral. Dintre acestea, 3 au rămas în curs de verificare.

  Angajații MAI au intervenit operativ în cazul fiecărei sesizări luând măsurile prevăzute de lege, atunci când a fost cazul.

  Au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, în valoare 2.400 de lei.

  Totodată, s-au întocmit dosare penale pentru 8 posibile infracțiuni, din care 6 pentru fraudă la vot.

  Exemple:

  La o secție de vot din Zărand, o persoană ar fi introdus, în aceeași urnă, mai multe buletine de vot.

  La o secție de vot din localitatea Igneşti, a fost întocmit un dosar penal pentru fraudă la vot. O persoană ar fi votat de mai multe ori.

  Pentru orele următoare, efectivele MAI își vor concentra misiunile pe menținerea ordinii și siguranței publice, cu precădere în zona secțiilor de votare pentru ca procesul de vot să decurgă fără probleme.

  O atenție deosebită va fi acordată soluționării sesizărilor privind fapte contravenționale sau penale care au legătură cu alegerile”, a transmis IPJ.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.