300 care au ocupat Aradul! Tradiție în vreme de restriște și Mondial. Poveste despre „Miss” și un… bărbos (Foto)

  de Lucian Dănilă | 26 iunie 2018, 1:45 PM | Reportaj

  0

  O poveste despre câteva ore minunate, câteva ore care m-au privat de vizionarea unui meci de la Mondialul din Rusia, dar care au fost terapie pentru ochi, cărora le-am oferit ocazia să vadă adunate 300 de femei care au umplut centrul Aradului de culoare, de flori, de zâmbete și bucurie.

  Toate acestea în vreme de restriște. „Țara arde”, scria Anca pe Facebook, în vreme ce într-adevăr cele 300 care au ocupat Aradul au venit pieptănate. Este deja o tradiție în oraș, chiar dacă e vreme de război politic. SkirtBike 2018 a avut loc într-o după amiază de duminică cu puțin înainte de un miting împotriva penalilor acestei țări, miting la care numărul celor participanți a fost mai mic decât al celor care accesorizat bicicletele cum au simțit ele.

  Lidia Flutur Georgiu și Cristina Laza au fost cele care au organizat evenimentul, unul plin de surprize mai ales la finalul său. Un eveniment, altfel, foarte bun și pentru bărbații care au profitat de absența de acasă a femeilor și au putut să-și soarbă liniștiți berea în timp ce vedeau reprezentația Angliei în fața Tunisiei la Mondialul de fotbal din Rusia.

  Nu e deloc întâmplătoare ziua în care se petrece acest spectacol de culoare pe două roți. Este chiar de sărbătoarea sânzienelor, care, în mitologia românească, sunt zâne bune din clasa ielelor dar care atunci când nu le este respectată sărbătoarea devin surate cu Rusaliile care sunt zâne rele. Deci nu cumva să ne punem contra dorințelor lor… Nu în 24 iunie…

  Printre atâtea sânziene cu flori în cap și pe biciclete, am văzut și un tip bărbos, unul dintre cei care probabil nu au nimic în comun cu fotbalul și a ales, voit sau nu, să își însoțească iubita sau soția în promenada pe biciclete din centrul urbei. Pentru gestul său, altfel foarte frumos, sunt sigur că a fost premiat după eveniment măcar cu un pahar de vin…

  Premiile aveau să curgă după promenadă, în Parcul Eminescu, acolo unde patru participante s-au ales cu mari surprize, iar celelalte s-au ales fiecare cu un mic cadou din partea organizatoarelor. S-au oferit patru premii de „Miss”, dar cea mai surprinsă a fost Ioana Hotăran, o tânără care deși nu a câștigat niciunul dintre cele patru premii s-a trezit parte dintr-o poveste de… „Miss Arad”. Ea a fost aleasă să intre direct în finala concursului „Miss Arad”, o surpriză care a și inspirat-o să scrie câteva rânduri pe blogul personal, ioanahotaran.ro.

  „Era spre sfârșitul programului și așteptam să plecăm acasă. Totuși, prezentatorul evenimentului mi-a strigat numărul meu de participare și m-a chemat pe scenă. Am fost foarte surprinsă să aflu faptul că juriul m-a remarcat la defilare și m-a desemnat să intru direct în finala Miss Arad 2019. Am fost foarte emoționtă și inima mea bătea cu putere, eram fericită, iar oamenii mă aplaudau” (Ioana Hătăran).

   Mai jos vă prezentăm cele patru „Miss”

  1. Miss SkirtBike Arad – Pencea Ionella

  2. Miss Centerar – Sorina Pința

  3. Miss Asortata – Laura Taha

  4. Miss Popularitate – Sonia Turzuman

   

   

   

   

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.