duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  30 de deținuți ai Penitenciarului Arad au învățat să acorde primul ajutor

  de Special Arad | 10 aprilie 2023, 2:23 PM | Știri Arad

  0

  30 de deținuți ai Penitenciarului Arad au învățați cum să acorde primul ajutor unei persoane aflate în dificultate. Cele 30 de persoane private de libertate – 26 de bărbați și 4 femei – au aflat de la reprezentanții unei asociații metodele de bază prin care viața semenilor poate fi salvată.

  „În baza acordului și a bunei colaborări cu Asociația Educational Times, prin Sucursala Regională Arad, în data de 07.04.2023, la sediul Penitenciarului Arad a avut loc cursul de instruire <Prim ajutor de bază> la care au participat 30 de persoane private de libertate (26 bărbați și 4 femei). Pe parcursul sesiunii, persoanelor private de libertate le-au fost explicate metodele bazale prin care viața semenilor poate fi salvată. Fiecare metodă (evaluarea stării de conștiență, stimuli verbali și dureroși, evaluarea respirației) a fost abordată din punct de vedere teoretic, urmată de demonstrație pe manechin, iar apoi de manevre practice aplicate direct pe persoană. Activitatea, susținută de Camil Katona și Flavius Lucian Catana, s-a dovedit a fi deosebit de utilă și apreciată de către participanți, aceștia manifestând receptivitate și interes pentru tematica abordată. Informațiile acumulate și demonstrațiile practice reprezintă resurse care ne sunt de folos pe tot parcursul vieții și au contribuit la creșterea gradului de conștientizare a responsabilității pe care fiecare dintre noi o are în raport cu viața celor din jur”, au transmis reprezentanții Penitenciarului Arad.

   

  Citește și: Penitenciarul Arad, partener la Cafeneaua cu Joburi • Special Arad · ultimele știri din AradSpecial Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.