miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  30 de ani de ELLIS by Eli Lăslean: „Îmi doresc ca Aradul să devină o citadelă a frumosului” (Foto + Video)

  de Raluca Medeleanu | 20 februarie 2023, 11:03 PM | Monden | Știri Arad

  4

  Treizeci de ani de activitate. O lungă și prosperă carieră în lumea modei. Luni seara, la filarmonică, creatoarea de modă Eli Lăslean a dorit să celebreze această cifră rotundă de la înființarea casei de modă, și acasă, în orașul ei de suflet: Aradul.

  „Povestea ELLIS a început la Arad. A început într-o sală de sport. Am avut alături oameni care au crezut în mine, oameni care au crezut în talentul meu. Eram o tânără economistă care visam la lumea fascinantă a modei. Când am început să fac haine, nu știam aproape nimic despre ele, dar le iubeam. Tot ce am făcut eu a fost o imensă poveste de dragoste pentru frumos. Am căutat frumosul și acolo unde nu a existat și dacă nu a existat l-am inventat. Mă bucur că am reușit să aduc fericirea în sufletele femeilor care au venit spre noi și tocmai de aceea cred că onest este să sărbătorim împreună cei 30 de ani care au fost o cursă lungă, o cursă cu obstacole, o cursă cu dureri, cu lacrimi. Probabil știți că după 7 ani l-am pierdut pe soțul meu, mergând spre București să mai cumpărăm 2 mașini de cusut. Pe Valea Oltului s-a frânt un destin, dar eu am continuat, pentru că era vorba de visele noastre frumoase, era vorba de un tânăr adolescent, fiul nostru, care a intrat orfan în liceu, era vorba de 24 de angajați care se uitau la mine și am dorit să le dau curaj să mergem mai departe și am reușit”, a spus Eli Lăslean, înainte de gala care a marcat cei 30 de ani de activitate a casei sale de modă, ELLIS.

  Tonul întregii gale, de altfel, a fost unul de dulce nostalgie, de remember

  O evocare a clipelor frumoase care stau în spatele a 30 de ani de carieră în lumea modei – cam acesta este rezumatul galei de la Filarmonica Arad. Eli Lăslean și-a deschis sufletul, vorbind publicului nu doar de momentele frumoase, ci și de dificultățile cu care s-a confruntat, cel mai recent test de supraviețuire al brandului fiind în pandemie, când a găsit soluția de a rămâne la suprafață prin înființarea unui nou departament, care produce haine de lucru. Această parte a casei ELLIS este coordonată tocmai de fiul ei, Marius, căruia i-a transmis adânci mulțumiri.

  Cuvinte de admirație și mulțumiri a primit la rândul ei și creatoarea de modă, atât de la prietenul de familie Aurelian Temișan (care i-a cântat trei melodii), cât și de la profesorul ei din Târnova, care i-a înmânat o plachetă, și – nu în ultimul rând – de la multe femei a căror viață a fost marcată într-un fel sau altul de Eli Lăslean, mesajele lor fiind proiectate pe marele ecran din sala de spectacole a Filarmonicii Arad. Căci, în primul rând, povestea ELLIS a fost o poveste inspirațională, care a insuflat curaj celor care au avut șansa să o cunoască, dar și celor care doar i-au auzit sau citit povestea, să își urmeze visurile.

  VEZI AICI VIDEOUL cu parada modei.

  Parada modei prezentată în cadrul galei nu a fost o colecție nouă, ci tot o recapitulare care ne-a reamintit de unele dintre cele mai îndrăgite creații ELLIS, fiind purtate de 30 de femei care au un loc special în sufletul designerului.

  Prezentatoarea evenimentului a fost Andreea Marin.

  Academia ELLIS la Arad

  Deși nu a dorit să dea prea multe detalii, Eli Lăslean a dezvăluit și unul dintre importantele sale planuri de viitor: să se implice în educație, să aducă în atenția elevilor frumusețea textilelor.

  „Este un vis foarte frumos. Este vorba despre vise, iar visul meu este să dăruiesc tinerilor ceea ce eu am învățat în acești 30 de ani. Este o nouă direcție pe care o să o desfășurăm. O să fie foarte multe evenimente, pentru că vrem să fie o bucurie pentru arădeni și mi-am dat seama că suntem capabili nu numai să facem rochii frumoase, ci și să aducem bucurie în sufletele arădenilor. Nu vreau să devoalez secretul, dar punem la punct ceva foarte frumos. O serie de evenimente, nu doar unul”, a spus Eli Lăslean.

  Seara s-a încheiat cu o petrecere de tip cocktail, unde invitații (autorități locale, parteneri, cliente, prieteni etc.) au putut socializa și ciocni un pahar de vin, ori șampanie, în cinstea creatoarei Eli Lăslean, a cărei zi de naștere a fost chiar în această zi.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Inainte de toate, o urare de multi ani si succes pe mai departe pentru doamna Laslean. Apoi, de apreciat darzenia cu care doamna si-a urmarit visul si pasiunea, in pofida vicisitudinilor pe care i le-a rezervat viata. Sunt de remarcat astfel de oameni, care gasesc viitoare miere chiar si in florile de matraguna. Spre deosebire de altii (nu spun cine, ca unii va sunt colegi 😉) care gasesc doar matraguna. Deh, in fond fiecare gaseste ce cauta. Sau, qui se ressemble s’assemble. No!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.