vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  255 de români se bat pentru un post de astronaut la Agenția Spațială Europeană. La cât poate ajunge salariul

  de - | 23 iunie 2021, 9:46 PM | Internaţional

  0

  Un număr de 255 de români (199 de bărbați și 56 de femei) și-au depus candidaturile pentru ocuparea unui post de astronaut al Agenției Spațiale Europene (ESA), după ce pentru prima oară în ultimii 11 ani, ESA a lansat un apel pentru candidați astronauți. În total, la nivel european, s-au înscris peste 22.000 de candidați, informează Digi24, citând Agenția Spațială Română (ROSA).

  ESA a decis să accepte și un număr de candidați cu un anumit grad limitat de dizabilități fizice. Zece dintre românii care și-au exprimat interesul, respectiv opt bărbați și două femei, s-au înscris la această categorie.

  Practic, sunt 22.589 de candidați din 25 de țări europene care vor concura pe câteva zeci de posturi de astronaut ESA.

  În total, vor fi „cel mult 10 posturi de astronaut”, la care se adaugă un număr similar de posturi de „astronauți de rezervă”. În jur de alți 40 de candidați se vor putea califica ca parte a unei „rezerve” suplimentare pentru misiuni viitoare, a precizat, pentru digi24.ro, Marius Ioan Piso, directorul ROSA.

  Un astronaut ESA poate ajunge să câștige și peste 10.000 de euro pe lună.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.