17 persoane au murit și 17 au dispărut după alunecările de teren din California | Foto

  de - | 11 ianuarie 2018, 11:37 AM | Internaţional

  0

  Numărul persoanelor decedate în urma alunecărilor de teren produse în sudul Californiei a crescut la 17, a anunţat şeriful comitatului Santa Barbara, Bill Brown, citat de DPA.

  „Este o coincidenţă că se întâmplă să avem 17 decese şi 17 persoane dispărute”, a spus Brown într-o conferinţă de presă. „Nu credem că toate cele 17 persoane dispărute sunt cele pe care le avem la morgă”, a adăugat acesta.

  Autorităţile nu au confirmat numele victimelor. Printre acestea se numără şi copii, conform purtătorului de cuvânt al departamentului de pompieri din comitat, Mike Eliasoon, citat de Xinhua.

  Sute de pompieri şi alte persoane continuă căutările prin noroi şi resturile celor zeci de locuinţe distruse. Potrivit autorităţilor, circa 75% din zona devastată a fost verificată de echipele de intervenţie.


  Sursa foto: Eliason Mike / ABC News

  Zeci de persoane au fost salvate, au precizat autorităţile, unele dintre acestea fiind recuperate de pe acoperişuri, cu ajutorul elicopterelor.

  În cursul zilei de miercuri, pompierii din Santa Barbara (SBCFD) au raportat, fără a oferi detalii, că mai multe corpuri au fost descoperite în noroi în timpul unei operaţiuni de salvare desfăşurate la Montecito, situat la nord-vest din Los Angeles. SBCFD a scris pe Twitter că a folosit câini pentru a căuta posibilele victime într-o zonă în care aflau mai multe case înainte ca ploile abundente să provoace alunecări de teren.

  Serviciul de pompieri a postat, de asemenea, pe contul său de Twitter imagini în care se pot vedea cartiere îngropate sub nămol, case distruse şi drumuri devenite impracticabile din cauza noroiului şi a copacilor căzuţi.


  Sursa foto: VCAirUnit/Twitter

  Sudul Californiei a fost lovit în cursul zilei de luni de o furtună care a provocat ploi abundente ce au declanşat alunecări de teren în noaptea de luni spre marţi.

  Majoritatea deceselor au survenit în Montecito din comitatul Santa Barbara, situată în apropierea regiunii mistuite în luna decembrie de incendiul Thomas, cel mai distrugător din istoria Californiei. În urma acestui eveniment în prezent nu mai există vegetaţie care să absoarbă apa şi să stabilizeze solul.


  Sursa foto: Mike Eliason/Santa Barbara County Fire Department


  Sursa foto: ABC News

  Sursa: radioiasi.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.