De ce este așa „papă-lapte” Darth Vader în trilogia originală? Răspunsul s-ar putea să-l primim în „Rogue One”

  de Special Arad | 20 May 2016, 12:30 PM | Film | Pop Culture

  0

  Iată o întrebare care macină suflețelul fiecărui fan Star Wars de ani de zile, poate chiar de câteva decenii întregi. De ce luptă Darth Vader atât de încet, lipsit de energie și de combativitate în „Episode IV: A New Hope”?

  Pe deasupra, înainte de lupta finală cu săbii laser dintre Vader și bătrânul Obi-Wan Kenobi (un duel care se face de râs și în fața unuia executat de copii), antagonistul mai are și „tupeul” să-i spună oponentului „Când te-am părăsit, nu eram decât un învățăcel. Acum, eu sunt maestrul!”. Un răspuns plauzibil s-ar putea să primim, în sfârșit, în noua producție cinematorafică „Rogue One – A Star Wars Story”, care va avea premiera pe 14 decembrie 2016.

  Deocamdată nu este decât o speculație, firește, lansată de vloggerul Dash Star, dar e o teorie interesantă. În acest videoclip, Dash Star ne arată că Vader lupta încă destul de convingător în serialul de animație „Star Wars Rebels”, care se situează cronologic la aproximativ 5 ani înainte de evenimentele din filmul „O Nouă Speranță”. Potrivit vloggerului, în noul film din franciza Războiul Stelelor vom înțelege ce l-a afectat fizic în acest hal pe lordul Sith.

  Sigur, s-a mai spus că posibilitățile tehnice ale acelor vremuri nu i-au permis lui George Lucas să ne prezinte un duel mai fascinant… dar acesta nu e un răspuns foarte bine primit de fani.

  Am mai adăuga că Darth Vader l-a confruntat, de asemenea, în ultimul episod al sezonului 2 („Twilight of the Apprentice”) din serialul „Star Wars Rebels”, pe Ahsoka Tano, fostul padawan al acestuia, iar acel duel tragic l-a lăsat, de asemenea, cu destule răni.

  Acum… ne-ar mai trebui un alt răspuns, la o altă întrebare la fel de „arzătoare”: de ce luptă ca un papă-lapte și Ben Kenobi în același film? Doar pentru că e bătrân? Ce e bătrânețea pentru Forță? Lord Dooku, Mace Windu sau Lord Sidious nu aveau nicio problemă de acest gen, ca să nu mai vorbim de maestrul Yoda, cel care lupta ca nimeni altcineva chiar și la vârsta de 800 de ani…

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.