sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  1 milion de semnale de alarmă de-am trage… și tot degeaba! Clădirile „renovate” rezistă cât șamponul pe porci

  de Tomck@t | 14 martie 2016, 7:54 PM | Strada

  4

  Sinceri să fim, începem să ne enervăm. Am avut câteva zeci de articole dedicate clădirilor care se aflau, ori se află în continuare, într-o stare deporabilă. Rezultatul? Câte ceva s-a mișcat în orașul ăsta „prăfuit” (am citat cca. 17421 oameni random, dintr-o suflare)… dar, bineînțeles, totul doar în aparență. Că așa merg lucrurile pe la noi.

  Ne-am aruncat în competiția pentru titlul de Capitală Culturală Europeană, anul trecut, și părea că Administrația începe să forțeze deținătorii clădirilor ISTORICE să-și restaureze imobilele… iar unii, cca. doi-trei, chiar s-au pus pe treabă. Însă… s-a dus pe apa sâmbetei șansa Aradului în această competiție, așa că ăia care trăgeau de timp, au cam scăpat. Pentru că „dă-o dracu’ de treabă, ce mai contează?”. Iar acum începe să se vadă și „calitatea” lucrărilor pe clădirile celor care s-au prefăcut (să nu mai auzim de cuvântul „măcar”!) că restaurează ceva.

  Știți clădirea aia galbenă, foarte-foarte galbenă din centru? Recent renovată. Foarte, foarte frumos renovată, fără mișto. E doar o mică problemă la mijloc. Mai precis, mai la înălțime. Poate că e de câteva zile sau de câteva săptămâni și noi abia acum am observat-o… n-are relevanță. Ideea e că după doar doi ani, de când „și-a schimbat hainele” (și a fost prima clădire a cărei proprietari păreau că iau în serios acest ordin de la Primărie!), au început să cadă bucăți imense din fațada clădirii. Din ornamente, din tencuială… la grămadă.

  Felicitări „restauratorului”!

  Unde-i băiatu’ cu stencil-ul „Atenție! Au căzut ornamente!” ? …

  1000000 (2) 1000000 (3)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Tencuiala a cazut in iarna asta, dupa o ploaie sau ceva. Am constatat cu durere, mai ales ca acelasi constructor ne-a renovat si noua casa. Feriti-va de Isidor! Firma cu care a facut renovarea se pare ca s-a desfiintat, acum lucreaza cu alta firma (din pacate nu o stiu). Constructorii de azi nu vor decat sa castige bani multi si repede. Lucreaza cu necalificati, nu au mesteri. Cei care stiu ceva meserie fie lucreaza afara, fie percep scoruri pe care nu poti sa ti le permiti.

   +7 voturi
   +1
   -1
  2. De ce nu scrie nimeni despre tâlhăriile si furturile din locuite care se astâmpla an sinicolaul mic ,nu este strada sa nu fi avut „musafiri” ne este frica sa stam in casa mai nou „musafirii „au a-nceput sa ne de-ien cap pe cei de la paza si ordine ai doare an dos ori cum banu vine stau liniștiti prin benzinării iar cei din birouri sunt niște incompetenți ori cum nu-i interesează ca bau vine.

   +2 voturi
   +1
   -1
  3. Mai băieți! …acuma și voi sunteți așa de neînțelegători! Dacă fac treabă ca lumea la renovări, din ce naiba să tragă șpăgile grase la licitațiile Primăriei. Ideea este să dureze 4 ani, din electorală în electorală. Ajunge nu?!

   Dar sânt curios la căsoiul de milioane a lu Falconeti, cade și acolo tencuiala?

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.