Super Robert la Arad! Cel mai înalt junior din lume și-a sărbătorit ziua acasă (FOTO-VIDEO)

  de Lucian Dănilă | 17 iulie 2015, 6:02 PM | Sport | Topic special

  0

  Știri Arad. Robert Bobroczki, arădeanul care este cel mai înalt junior din lumea sportului, a împlinit 15 ani. Legitimat la gruparea italiană Stella Azzura Roma, baschetbalistul arădean a petrecut alături de prieteni și de familie ziua sa de naștere.

  A fost alături de familie și de prieteni, venind acasă într-o binemeritată vacanță după cel mai bun sezon din cariera sa de sportiv. Robert joacă baschet în Italia, dar tot acolo urmează și cursurile liceale. Mai multe fotografii au fost postate pe facebook de apropiații lui Robert.

  Are 2,26 metri și abia a împlinit 15 ani! Este cel mai înalt copil de vârsta sa din lume iar italienii îi prevăd un viitor strălucit în sportul cu mingea la coș. De curând, Robert a câștigat primul său titlu important din carieră, reușind să devină campionul Italiei la Under 15.

  Cu siguranță, peste nu mult timp vom vorbi despre Robert ca fiind cel mai înalt baschetbalist al lumii. Mai are doar 6 centimetri până să îl ajungă pe celebrul Gheorghe Mureșan, clujeanul având 2,32 metri.

  În istorie cei mai înalți baschetbaliști au fost chinezul Ming Ming cu 2,40 metri și rusul Alexander Sizonenko cu 2,39 metri. Actualmente, cel mai înalt baschetbalist în activitate este britanicul de la Harlem Globetrotters, Paul Sturgess, cu 2,31 metri.

  tatăl său, Zsigmond, cunoscut ca „Jiga”, a fost și el baschetbalist la West Petrom Arad, iar acum deține un club de baschet pentru copii. „Jiga” măsoară 2,16 metri, fiind demult depășit de fiul său. De asemenea, mama lui Robert a practicat voleiul.

  La mulți ani Robert!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.