Fostul rector al Universității Vlaicu, Lizica Mihuț, a câștigat procesul intentat de celălalt rector arădean, Aurel Ardelean

  de Special Arad | 7 December 2015, 1:38 PM | Știri Arad

  2

  Știri Arad. În urmă cu 4 ani și 8 luni,  dr. Aurel Ardelean, împreună cu Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” o dădeau în judecată pe dr. Lizica Mihuț, la acea oră rector al Universității „Aurel Vlaicu”, pentru trei articole scrise de aceasta în perioada 2010-2011, articole acuzate ca fiind calomniatoare, defăimătoare și insultătoare. Pentru „repararea” imaginii, profesorul Ardelean și universitatea pe care o conducea, cereau 300.000 de lei.

  A urmat o lungă judecată (așa cum par a fi toate în România), ce părea fără sfârșit, mutată de la Arad la Judecătoria Craiova.

  Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, dr. Lizica Mihuț împreună cu avocatul său, Mihai Ștefan Popescu, au anunțat că procesul a ajuns, în sfârșit, la final, iar decizia definitivă și irevocabilă dată de Curtea de Apel Craiova a fost respingerea acțiunii formulate de către reclamanți, considerată drept nefondată.

  lizica mihut conferinta de presa

  „Spuneau că acele articole sunt insultătoare, calomniatoare și defăimătoare. Ce pot să vă spun e că noi am demonstrat trei mari probleme la aceste acuze: 1. Domnul Ardelean nu a solicitat niciodată absorbția Universității noastre și au fost mai multe declarații a celor care au fost de față, când a venit domnul Marga și a cerut să fim absorbiți. 2. Domnul Ardelean și Universitatea Goldiș nu au primit nimic de la stat, ori se știe că aceste clădiri au fost proprietatea statului, am demonstrat asta cu acte. 3. Legat de campania unei jurnaliste, care a durat câteva luni: domnul Ardelean a declarat în instanță că nu o cunoaște, dar noi am avut un document care arăta că domnul Ardelean a plătit o anumită sumă de bani acesteia. Era cu semnătura dânsului și antetul Universității”, a spus Lizica Mihuț.

  Așadar, de-a lungul procesului s-a demonstrat că articolele publicate și semnate de doamna Mihuț nu numai că nu sunt insultătoare, ci că acestea conțin date veridice.

  „Libertatea de exprimare poate să meargă până acolo unde aduce atingere onoarei, demnității unei alte persoane. În cauză, s-a analizat și s-a dovedit că modul în care au fost scrise articolele și ceea ce a fost scris nu a adus atingere nici unui element al personalității sau a existenței Universității Vasile Goldiș. Din această cauză, ele nu mai pot fi considerate ca fapte ilicite. Un alt aspect important a fost și faptul că procesul s-a desfășurat în așa fel încât s-a putut demonstra că tot ceea ce a fost scris în aceste articole a fost adevărat”, a spus avocatul  Mihai-Ștefan Popescu.

  În încheiere, Lizica Mihuț a ținut să menționeze: „Vrem să încheiem acest litigiu o dată pentru totdeauna și nu am resentimente față de Ardelean…”

   

  P.S. În măsura în care domnul Aurel Ardelean și/sau Universitatea Vasile Goldiș doresc să comenteze afirmațiile de mai sus, o să publicăm eventualele reacții.

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.