CTP reintroduce două linii de autobuz urban și suplimentează cursele liniei 19. La cererea publicului!

  de Special Arad | 10 April 2016, 12:21 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  20

  …pentru că se poate și, dacă se vrea, trebuie forțată un pic nota. 

  Dacă vă mai amintiți de articolul nostru cu titlul Ce-ți pasă ție, CTP?, trebuie să vă anunțăm că s-au luat măsuri parțiale și experimentale. Că e un experiment, pentru început, este firesc, din punct de vedere financiar. Dar este o veste bună că toate aceste schimbări s-au făcut la cererea publicului, după ani de zile de pauză în acest sens.

  Compania de Transport Public Arad anunţă că, la solicitarea publicului călător, începând de luni, 11 aprilie 2016, se va modifica programul de circulaţie al anumitor autobuze urbane. Sunt vizate cartierele Grădiște, Aradul Nou, Micălaca și Sânicolaul Mic.

  Totuși, CTP precizează că reintroducerea și suplimentarea acestor linii are caracter experimental. În condițiile în care se constată că liniile ce fac obiectul acestui studiu asigură o mai bună accesibilitate la rețeaua de transport public urban și corespunde cerințelor cetățenilor, fiind utilizate de către călători, se vor efectua demersurile necesare permanentizării acestora.

  Începând de mâine, Compania de Transport Public Arad reintroduce liniile 52 și 49, iar autobuzele pe linia 19 vor circula mai des, atât de luni până vineri, cât și în weekend.

  Despre liniile 52 și 49, CTP ne-a comunicat, cu ocazia publicării articolului mai sus menționat (din 22 martie), că au mai fost introduse în anul 2012, tot la cererea publicului, și au fost „total ineficiente”.

  Articolul respectiv viza alte trasee, dar… n-are relevanță. Pentru rezolvarea liniei semnalate de Special Arad (la propunerea unui cititor) s-a suplimentat, totuși, linia 19 cu mai multe curse.

  Detalii, mai jos.

  CTP reintroduce traseul linia 52: PODGORIA – str. Petru Rareș – str. I. B. Deleanu – str. ORIENT – str. Gelu – str. Războieni – str. Petru Rareș – PODGORIA.

  ctp linii noi 1

  Se reintroduce și traseul linia 49: CARAIMANUL – Calea Timișorii – Posada – Constituției II – CÂMPIA TURZII – Economului – Coloniștilor – Constituției II – Posada – Calea Timișorii – CARAIMANUL – Calea Timișorii – Ogorului – Calea Timișorii – CARAIMANUL

  ctp linii noi 2

  Suplimentare curse linia 19, după cum urmează:

  ctp linii noi 3

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Si normal ca nu tine nimeni cont in toalitate de parerile si necesitatile noastre, noi am cerut un traseu Sanicolaul Mic – Fortuna, dar ca sa fim mai modesti eram multumiti si pana la Uta, deci cum se discuta in articolul precedent cuplarea liniei 19 cu 20.
   Sa fie o linie unica ca de ex. 19E(EXPRESS) UTA – SPITALUL JUDETEAN – PODGORIA – BILLA – ARADUL NOU – SANICOLAUL MIC.
   S-a discutat si de zona Spitalului Judetean, Calea Victoriei si Str. Banul Maracine ca este total lipsita de transport in comun cu program regulat atat in timpul saptamanii cat si in weekend din 40min in 40min sau 50min in 50min si totusi nimic in continuare.

   Doar pana la ora 15:40 ultima plecare din Podgoria?????? Oameni inca mai lucreaza si dupa acea ora si nu au cu ce merge, vine vara multa lume merge in oras, strand, parcuri, film, plimbari etc. trebuia macar pana la orele 21-22, ca doara si tramvaiele circula pana tarziu la fel si alte autobuze, daca tot vrem sa facem ceva sa facem cu folos.

   Am vazut in Sanicolau cum s-au lipit anunturile in bataie de joc doar intr-un colt, numa ca nu le i-a vantul, iar la prima ploaie vor disparea fiind doar hartie, calotori nu vor afla si in continuare aceeasi lozinca „nu e rentabil” chiar asa greu este sa faceti o treaba buna. Acele anunturi trebuiau lipite in toate statiile din Micalaca, Aradul Nou, Centru, Podgoria, Vlaicu ca sa afle lumea si mai ales la chioscurile de bilete, tramvaie si autobuze.

   +33 voturi
   +1
   -1
  2. In articoulul ,,Ce-ti pasa tie CTP”se dorea ca linia 19 sa fie pe ruta Fortuna- Sanicolaul Mic. Macar Uta- Sanicolaul Mic daca ar fii. Multa lume din Sanicolaul Mic lucreaza in Vlaicu si nu are mijloc de transport. Rog conducerea CTP sa ia in calcul aceasta varianta!

   +30 voturi
   +1
   -1
  3. Totusi pana la urma s-a realizat ceva in proportie de 50%, (zic asa pt ca zona Spitalului Judetean tot nu are transport) in urma articolului precedent, s-a cerut prelungirea linie 19 de la Podgoria pana la Fortuna, era foarte buna si pana la Piata Uta, trecand prin zona Spitalului.

   +31 voturi
   +1
   -1
  4. Lucuiesc in carierul Sanicolau si lucrez in Micalaca, uneori programul de lucru se prelungeste pana la orele 19:00, nu am cu ce merge acasa, trebuie sa ocolesc tot orasul imi ia mai bine de o ora, bagati acest 19 pana seara sa aiba lumea transport direct ca dupa 12 ore de lucru (in productie nu la birou) nu mai ai chef de ocolit tot orasul. Am vecini care lucra la Spitalul jud. la fel nu au transport, ar fi foarte bun prelungit pana la Piata U.T.A.

   +30 voturi
   +1
   -1
  5. Toate statiile de autobuz sunt varza, cu exceptia celei de pe cl. Victoriei la strungu care are copertina, banca, panou de afisaj, alveola, indicator rutier care semnalizeaza ca este statie de autobuz si marcaj pe asfalt in zig-zg unde scrie BUS la inceputul si sfarsitul statiei, ca aceea ar trebui sa fie toate statiile de autobuz din Arad!!!!!!!!!!!!!!!
   Anunturi cu infiintarea celor 2 linii 49 si 52 si suplimentarea lui 19 nu prea exista la indemana calatorilor, am circulat cu bus 19 si cu tramvaiul dar nu am vazut in nici care, doar cateva rupte de vant in Sanicolau, pai cum vreti sa aveti calatori daca nu vor afla de ele, dupa alegeri iar le desfiintati pt ca „nu e rentabil” vechea poveste. Informati oameni sa stie puntei peste tot afise!!!!

   +29 voturi
   +1
   -1
  6. Daca tot este cu caracter experimental ar trebui promovat. Circul cu tramvaiul/autobuzul dar nu am vazut,pe centru sau in mijloacele de transport, nici un afis cu programul acestor linii. Ce sa mai zic de statiile de tramvai care nu sunt amenajate corespunzator? Cum ar trebui sa aflam cum circula noile linii? Domnii de la CTP nu stiu ca publicitatea este cheia succesului?

   +28 voturi
   +1
   -1
  7. In statii nu e afisat programul liniei 19, drept urmare nu stim cum circula. Am inteles ca e pana in jurul orei 16. La aceea ora multa lume inca e la serviciu. Ar trebui sa se prelungeasca programul pana in jurul orei 21, 22, mai ales ca vine si vara.

   +27 voturi
   +1
   -1
  8. Este bine venita linia 19!!!!!!!, dar intotdeauna mai este loc de si mai bine, ma refer la unele modificari:
   1-prelungirea orarului pana seara (cei din gai au ultimul tramvai la 23:24 L-V, iar S-D la 22:46, gradisteni au ultimul la 23:43, si Sanicolaul Mic este tot un cartier al Aradului la fel ca cele doua Gradiste si Gai care au transport tot timpul)
   2-Prelungirea traseului pana la Uta prin zona Intim, multa lume lucra la spital, kaufland, lidl si efectiv nu are cu ce ajunge la fel si elevi care trebuie sa ajunga la liceul de pe Calea Victoriei.

   +20 voturi
   +1
   -1
  9. Cred ca cineva vrea sa imbogateasca companiile de taxi! In loc sa dezvolte transportul in comun, ca sa ajungi in zona Intim (Piata Spitalului), categoric nu ai cu ce, decat sa o iei pe jos sau taxi, ganditiva ca mai sunt si persoane varstnice sau cu probleme de sanatate sau chiar contra timp. Salariile si pensiile nu ne pernit sa circulam cu taxiul, sugestia ar fi prelungirea liniei 19 pana la Piata Uta, dupa cum vad ca doresc si alti aradeni si sa aiba un interval de cel putin 40-50min.

   +18 voturi
   +1
   -1
  10. La aceste curse actuale suplimentate pe 19, ctp-ul a trimis niste jafuri de microbuze in care te urci si cobori foarte greu din cauza ca sunt foarte inale, saptamana trecuta mama mea era sa isi rupa piciorul, noroc cu un vecin care a ajutat-o si a scapat, plus usa aceea care se inchide si deschide manual de catre calatori zici ca suntem in epoca de piatra nu in secolul 21 si de multe ori am nimerit super aglomeratie in ele de parca suntem in conserva. Daca mai ai si bagaje nu mai povestesc este un chin atat pentru batrani cat si pentru noi, iar biletul este tot 2 lei la fel ca si la un autobus normal.

   +3 voturi
   +1
   -1
  11. Care este avantajul ca circula 2 linii de microbuze 49 respectiv 52 de 3 luni si tot nu au calatori? circula efectiv in gol, aceste linii dupa cum au declarat cei de la CTP au mai circulat si prin 2012 si nu au avut succes deloc, atunci care este logica pentru care sau reintrodus din nou? (politica). Mai bine le desfiinteaza si sa faca acel traseu de 19 dupa cum au cerut cetatenii, ca acela este foarte bun si eficient, circul zilnic cu 19!!!!!!!!

   +1 voturi
   +1
   -1
  12. Ma intereseaza si pe mine n traseu Subcetate -Spitalul Judetean de unde sa-l gasesc? am inteles din comentarii ca nu exista un autobuz care vine din Sinnicolau sau de oriunde altundeva cu statie subcetate sa mearga la Spitalul Judetean? daca ma poate ajuta cineva cu o informatie de gen …multumesc

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.