Ziua Recoltei, sărbătorită în fața clădirii Consiliului Județean

  de Special Arad | 17 septembrie 2021, 3:53 PM | Știri Arad

  1

  Comunicat. Consiliul Județean Arad organizează, în perioada 18-19 septembrie, Ziua Recoltei, eveniment ce va avea loc pe platoul din fața sediului instituției. Agenda Sărbătorii cuprinde expoziții cu standuri de produse agricole, tradiționale, produse hand-made sau culinare, conserve și dulcețuri, produse apicole și lactate, struguri românești, ceaiuri și flori, produse care, fiecare în parte, pun în evidență obiceiuri, tradiţii, datini relevante pentru identitatea și comunitatea locală, asociate cu perioada recoltelor.

  Trebuie să avem un respect deosebit pentru munca acestor oameni care lucrează în agricultură, fie direct – în câmp, în sere, în ferme sau în vie, care au activități tradiționale meșteșugărești –, dar și cei care au activități conexe agriculturii, cum ar fi procesatorii sau agenții economici. Această sărbătoare li se adresează lor, oamenilor harnici, care oferă Aradului o valoare economică și sentimentală, ceea ce ne face mândri că suntem arădeni, mândri pentru că avem oameni care excelează în domeniile lor de activitate”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

  La Ziua Recoltei vor fi prezenți reprezentanți ai comunităților locale din județul Arad, pentru a-și promova produsele locale agricole tradiționale, culinare sau meșteșugărești, care-și vor prezenta roadele muncii prestate de-a lungul anului.

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.