Președintele Zelenski: Ucraina este scutul Europei şi a lumii în fața Rusiei de opt ani

  de - | 19 February 2022, 10:08 PM | Internaţional

  0

  (foto: G4Media.ro)

  Ucraina este „scutul Europei” în faţa armatei ruse, a declarat sâmbătă preşedintele Volodimir Zelenski la Munchen, îndemnându-i pe occidentali să renunţe la politica „de împăciuire” faţă de Moscova şi să-şi sporească ajutorul militar în favoarea Kievului, transmite AFP, citat de Agerpres.

  „Apreciem orice ajutor, dar toată lumea trebuie să înţeleagă: acestea nu sunt contribuţii de caritate pe care Ucraina trebuie să le ceară (…) Este contribuţia voastră la securitatea Europei şi a lumii. Unde Ucraina este scut de opt ani”, a declarat Zelenski la Conferinţa de Securitate de la Munchen.

  El a făcut referire la conflictul armat din estul Ucrainei cu separatiştii susţinuţi de Moscova, început în 2014, după anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia, şi care continuă şi astăzi. Conflictul a făcut până acum peste 14.000 de morţi şi 1,5 milioane de refugiaţi.

  „De opt ani, Ucraina a fost un scut. De opt ani, Ucraina reţine una din cele mai mari armate din lume care este masată la frontierele noastre, nu la cele ale Uniunii Europene”, a declarat Zelenski la conferinţa de la Munchen.

  Sursa: Agerpres

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.