miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ziua Națională a Lecturii 2023, sărbătorită diferit față de anul trecut

  de Andrada Bobiș | 14 februarie 2023, 9:52 PM | Educaţie

  0

  (foto: Ministerul Educației)

  Miercuri, 15 februarie 2023, elevii și profesorii nu mai trebuie să citească preț de câteva minute, la ore fixe, de Ziua Națională a Lecturii 2023, în schimb le este recomandat să anunțe ca fiecare copil să aducă la grădiniță sau la școală cartea lor preferată, scrie edupedu.ro.

  Vă amintim că anul trecut, în 2022, pe data de 15 februarie, toate unitățile de învățământ din țară au primit o circulară de la Ministerul Eucației care anunța că toți elevii și profesorii vor citi cărți, preț de 15 minute, între orele 11:00 și 14:00, la decizia ministrului Educației de atunci, Sorin Cîmpeanu.

  De această dată, miercuri, pe 15 februarie, profesorii și educatorii trebuie să:

  – invite elevii să vină la școală cu cartea preferată; „le oferim un model, povestindu-le despre cartea noastră preferată”;

  – încurajeze „interesele de lectură, în limitele normelor de conduită”;

  – provoace „discuții interesante: cum ai descoperit această carte? De ce este preferata ta? Cum te simți când vorbești despre ea? Ce putem noi învăța din ea?”.

  Potrivit edupedu.ro, reprezentanții ministerului Educației au precizat „cum altfel putem promova lectura”: prin discuții despre drepturile de autor, „cluburi de lectură organizate pentru elevi și împreună cu aceștia, întâlniri cu scriitori, traducători și ilustratori, ateliere de scriere creativă și/sau ilustrare de carte, vizite și/sau activități organizate la bibliotecă sau la librărie”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.