joi, 21 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Ziua Contabilului Român va fi marcată, joi, la Arad

  de Special Arad | 11 iulie 2023, 12:32 PM | Știri Arad

  0

  Comunicat. Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) – organismul profesional care gestionează profesia contabilă în România – organizează, la 13 iulie a.c., cea de- a XIX-a ediție a Zilei Naționale a Contabilului Român în cele 41 de județe și Municipiul București. La CECCAR Filiala Arad, cel mai important eveniment din România dedicat profesiei contabile, desfășurat sub sloganul Tradiție pentru viitor. Evoluăm împreună!, va avea loc la Hotel President, Calea Timișorii nr.164, începând cu ora 11:00.

  „Este al 19-lea an în care evenimentul aduce în prim-plan profesia contabilă din țara noastră, subliniind importanța acesteia pentru mediul economic, pentru societate. Cu această ocazie, profesioniștilor contabili li se vor alătura reprezentanți ai instituțiilor și ai autorităților de reglementare, ai mediului de afaceri și ai mediului educațional, pentru a dezbate tema Contabilitatea criminalistică: adevărul din spatele cifrelor. Discuțiile se vor axa pe rolul esențial al contabilității criminalistice, de a ajuta organizațiile să navigheze în siguranță în mediul financiar-economic complex, incert și volatil de astăzi”, a declarat președintele Consiliului superior al CECCAR, Elena-Ecaterina Chivu.

  „Frauda financiară este o provocare actuală care afectează securitatea economică a afacerii și chiar a țării. Cum poate fi aceasta combătută? Instrumentele și metodele specifice contabilității criminalistice previn, detectează și investighează fraudele financiare. Rolul contabilității criminalistice în combaterea criminalității economice și a corupției, respectiv rolul contabilității criminalistice în guvernanța corporativă sunt subiectele pe care le vom dezbate împreună – liber- profesioniști contabili și reprezentanți ai mediului de afaceri, ai instituțiilor și autorităților de reglementare și ai mediului academic – în cadrul panelului”, a declarat prof. univ. dr. Robert- Aurelian Șova, purtător de cuvânt și vicepreședinte al Consiliului superior al CECCAR.

  Ziua Națională a Contabilului Român reprezintă și un prilej de a evidenția în mod public rezultatele muncii experților contabili și contabililor autorizați, premiindu-i pe aceștia în cadrul Topului local al membrilor CECCAR. Sunt recunoscute, astfel, performanțele societăților de expertiză contabilă și de contabilitate, precum și ale experților contabili și contabililor autorizați, în semn de apreciere a contribuției acestora la dezvoltarea profesiei și a mediului de afaceri, în interes public.

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.