duminicã, 14 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  De Ziua Artei Fotografice în România, „Zori de viață” la Bibliotecă

  de Special Arad | 5 ianuarie 2024, 1:43 PM | Cultură

  0

  Iubitorii artei vizuale pot vizita expoziția de fotografie „Zori de viață” a tânărului arădean Cătălin Moisă, în perioada 11-21 ianuarie 2024, în mod gratuit, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-17:00, în cadrul spațiului cultural de expunere, Artoteca Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad (str. Gh. Popa de Teiuș 2-4, etaj I).

  Data de 11 ianuarie a fost declarată, prin Hotărârea de Guvern nr. 458/5 mai 2010, „Ziua Artei Fotografice în România”, aceasta fiind ziua de naștere a lui Carol Popp de Szathmári  (1812-1887), recunoscut ca primul fotograf al României, un artist complex, pictor cartograf și un fidel documentarist al timpurilor sale, care a lăsat posterității o operă diversă şi extrem de bogată.

  Pentru a aduce un omagiu trecutului, marcând prezentul, prin imagini-concept și imagini-document, joi, 11 ianuarie 2024, începând cu ora 15:00, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad organizează vernisajul expoziției de fotografie „Zori de viață” a tânărului arădean Cătălin Moisă.

  În vârstă de 18 ani, Cătălin Moisă consideră fotografia drept „o artă a observației. Este vorba despre a găsi ceva interesant într-un loc obișnuit… Care este frumusețea fotografiei? A avea capacitatea de a surprinde momente din perspective diferite, de a le păstra și a le aprecia. Sunt tânăr, însă de multe ori mă întreb: Fotografia te poate face fericit? Iar răspunsul este: Da, cu siguranță! Fotografiile ne ajută să ne amintim trecutul, iar a fi fericit în prezent este să-ți amintești și de vremurile fericite din trecut. Sper ca viața să îmi ofere cât mai multe momente fericite pentru a le transforma în fotografii!”.

  „Zori de viață” este titlul expoziției ce va fi prezentată iubitorilor de artă fotografică prin intervențiile d-nei profesor Claudia Hetco, a d-nei educator Ildiko Șerban, scriitor și om de cultură, alături de bibliotecara Maria Truța.

  Evenimentul va include un interesant periplu în trecutul, prezentul și viitorul fotografiei arădene, alături de Mircea Octavian Boran E. AAFR, președinte al Asociației Foto Club Arad, într-un dialog activ moderat de prof. Ioana Nistor.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.