sâmbãtã, 25 mai, 2024

Special Arad Logo

  Artistul arădean Adrian Sandu expune la Timișoara noile lucrări de gravură „despre natură, oameni şi beton”

  de Special Arad | 8 ianuarie 2024, 3:23 PM | Cultură | Regional

  0

  Artistul arădean Adrian Sandu deschide expoziția de gravură „despre natură, oameni şi beton” la Galeria Brăteanu din Timișoara (str. Lucian Blaga nr. 8), în data de 11 ianuarie, de la ora 18:00. Vernisajul va fi urmat o degustare de vinuri din zona Mocrea (Ineu), produse de Crama Dradara.

  „Expoziția «despre natură, oameni şi beton» face trimitere la realitatea anilor de după pandemia de Covid-19, un interval pe care îl resimt într-o notă pesimist-critică.

  Poate mă înscriu oarecum în categoria artiştilor militanți, critici la adresa societății din care fac parte, în încercarea de a o impulsiona prin modul în care înțeleg şi văd eu realitatea cotidiană.

  Lucrez dintotdeauna cu linia. Sunt fascinat de simplitatea şi expresia unei linii, mă inspir din realitatea socială imediată, din medii cum ar fi locul de muncă, familia, oraşul în care trăiesc, mediul virtual etc.

  Am ales sa mă exprim prin tehnica gravurii (acvaforte şi acvatinta) în execuția lucrărilor, deoarece este tehnica mea de suflet pe care am deprins-o în anii studenției şi mai apoi am dezvoltat-o în activitatea mea ulterioară”, scrie Adrian Sandu în corespondența sa cu galeria, despre demersul artistic propus.

  Cuvântul de deschidere aparține domnului Prof. Univ. Marcel Tolcea, urmat de prezentarea produselor cramei Dradara, a soiurilor palava, muscat ottonel, mustoasă de măderat, fetească regală, sauvignon blanc, fetească neagră, merlot şi cabernet sauvignon sustinută de enologul Cosmin Reaboi.

  Expoziția va putea fi vizitată până în data de 31 ianuarie, în intervalul orar 9-17.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.