joi, 18 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Workshop de gravură pentru tineri la Muzeul de Artă Arad, cu artistul Adrian Sandu

  de Special Arad | 6 octombrie 2021, 4:11 PM | Cultură

  0

  (foto: Nelu Scripciuc)

  Workshopul „Principii în arta imprimării”, dedicat tinerilor din învățământul artistic, s-a desfășurat în perioada 30 septembrie – 5 octombrie 2021 la Muzeul de Artă Arad, în atelierul artistului vizual Adrian Sandu. Atelierul se va încheia cu o expoziție a participanților, în spațiul expozițional al Cafenelei Joy’s, deschisă pentru public pe parcursul Nopții Albe a Galeriilor, 15-17 octombrie 2021.

  „În cadrul workshopului de gravură mi-am propus familiarizarea publicului tânăr din învățământul artistic și nu numai, cu tehnicile de gravură – Principii în arta imprimării. Pentru această sesiune am ales drept tehnică de studiu – acvaforte – aceasta fiind una dintre cele mai importante și mai des întâlnite metode de obținere a matriței în arta imprimării. Menționez că gravura tradițională ca disciplină, se studiază/predă destul de rar în învățământul liceal din România, iar în cel superior tinde să devină o rara avis din cauza dezinteresului și a complexității. În concluzie, la workshopul din acest an ne-am propus realizarea a 1-2 lucrări în tehnica acvaforte. La final va fi organizată o expoziție la cafeneaua literară Joyce Pub (spațiul expozițional), în care vor fi expuse toate lucrările realizate”, a spus Adrian Sandu.

  workshop adrian sandu 2

  Workshopul a fost organizat de Grupul pentru Management și Mediere Culturală, în parteneriat cu APA – Asociația Producătorilor de Artă, artistul vizual Adrian Sandu, cu finanțarea Centrului Municipal de Cultură Arad.

  Fotografii: Nelu Scripciuc

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.