Zilele Culturii Austriece la Arad: Manfred Waba și „antique design”-urile lui

  de [email protected] | 4 June 2014, 9:09 PM | Cultură | Știri Arad

  0

  Suntem în a treia zi în care cultura austriacă s-a instaurat la Arad, iar de data aceasta organizatorii ne-au propus o expoziție cu totul și cu totul inedită la Galeria Delta. Da, știm. Asta cu „inedit, extraordinar, nemaivăzut” parcă o auzim tot timpul, însă dacă maestrul Onisim Colta a zis-o la vernisaj, păi, doamnelor și domnilor, atunci așa este!

  Intitulată sugestiv „Lumi de vis – Realismul Poetic al lui Manfred Waba”, expoziția găzduiește (de astăzi până în 28 iunie) o colecție de imagini, sculpturi și machete arhitectonice reprezentând arta scenografică a profesorului Manfred Waba, personalitate complexă care în ultimii 15 ani și-a pus amprenta inconfundabilă pe producțiile de operă realizate în celebra Carieră Romană de Piatră de la St. Margarethen (Austria), acolo unde au loc spectacolele renumitului Festival de Operă în aer liber.

  Vernisajul s-a terminat cu un moment muzical al trioului DONAUWELLENREITER din Viena.

  În continuare, lăsăm imaginile să vorbească de la sine, căci „pozele fac cât 1000 de vorbe”, cum spune jurnalistul cultural Emanuel Cotuna… și dacă chiar și el spune asta, atunci…  doamnelor și domnilor, așa este!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.