miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Zi grea la Județean! Brațul unui tânăr de 20 de ani a trebuit reconstruit după ce acesta a suferit un accident feroviar

  de Andreea Daniela B. | 26 noiembrie 2021, 2:10 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  (foto: Facebook/Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad)

  Cu toate că s-ar spune că medicii se ocupă doar de cazurile de coronavirus, din nou, aceștia ne demonstrează că munca lor nu înseamnă doar atât. Conform celor povestite de reprezentanții Spitalului Județean Arad, ziua unora dintre medici a fost mai lungă decât se așteptau. De exemplu, doar în timpul gărzii de ieri, zece pacienți cu probleme ortopedice au ajuns în Unitatea Primire Urgențe, dintre care doi au necesitat intervenție chirurgicală de urgență.

  Medicul de gardă din ortopedie și traumatologie, dr. Jitaru Miroslav Bogdan, medic specialist ortopedie și traumatologie a operat de urgență o octogenară cu fractură la nivelul șoldului. Mai apoi în Unitatea de Primire Urgențe a ajuns un tânăr, de aproximativ 20 de ani, fără acte de identitate asupra sa, care a suferit politraumatism prin accident feroviar – traumatism complex la nivelul brațului stâng respectiv traumatism cranio-cerebral acut, aflat în șoc hipovolemic (stare gravă). În urma consultului, dr. Jitaru a decis că pacientul trebuie operat de urgență pentru a-i salva brațul care a trebuit reconstruit cu ajutorul unei plăci diafizare, specifică unor astfel de intervenții.

  Operația a început la ora 00.30 și a durat în jur de trei ore, iar echipa medicală care a efectuat intervenția a fost compusă din Dr. Jitaru Bogdan Miroslav, medic specialist ortopedie și traumatologie, dr. Firu Liviu, medic primar anestezie și terapie intensivă, dr. Codrean Roxana, medic rezident ATI și asistenții medicali: Giurgiu Ancuța, Farcaș Camelia și Cselenyi Monica.

  În urma intervenției pacientul a fost transferat în Secția Clinică Anestezie și Terapie Intensivă pentru îngrijiri medicale de specialitate”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.