duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Zi aniversară pentru ADR Vest. Cionca: „Zeci de milioane de euro au intrat în județul nostru datorită ADR Vest”

  de Special Arad | 22 iunie 2017, 12:29 PM | Administraţie

  0

  Agenția de Dezvoltare a Regiunii Vest a ajuns la… majorat. Sărbătorește astăzi 18 ani. Este o constructie matură și bine structurată, a dobândit experiență în relația cu instituțiile naționale și cele europene. Faptul că dl. Director Sorin Maxim a fost desemnat secretar de stat, în anul 2016, nu este întâmplător. ADR Vest este un model la scară națională, prin calitatea angajaților și partenerilor, prin disponibilitatea la munca pragmatică, în sistem occidental, orientată spre rezultat, respectiv spre atragerea fondurilor europene și implementarea proiectelor.

  Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a preluat în anul 2016 președinția ADR Vest, cu obiectivul prioritar de a îmbunătăți comunicarea și de a crește colaborarea dintre județele din regiune. „Ca președinte în exercițiu al acestei Agenții, un instrument eficient (poate chiar cel mai eficient!) de creștere economică în cea mai dezvoltată zonă a României, îi doresc ani mulți și fructuosi! Am fost, în calitate de primar al orașului Pecica, beneficiarul expertizei specialiștilor ADR. Ca parlamentar am votat legi care i-au înlesnit activitatea si i-au îmbunătățit performanțele. Ca președinte al Consiliului Județean Arad sunt printre cei care folosesc resursele Agenției pentru scrierea și implementarea unor proiecte strategice”, susține președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

  Zeci de milioane de euro au intrat în județul nostru datorită ADR Vest, iar la nivel de regiune au fost atrase sute de milioane de euro! De aceea, ziua de astăzi este și o zi de sărbătoare pentru Arad!

  Cel mai recent, am semnat contractul de 155 de milioane de lei intre ADR si Consiliul Județean Arad, pentru modernizarea drumurilor Arad-Buteni si Sanpetru-Gelu! Asta înseamnă o investiție majoră în cea mai circulată porțiune de șosea din județ, legarea stațiunii Moneasa de municipiul Arad cu o infrastructură de calitate bună, iar dacă privim spre Sânpetru-Gelu, facilitatarea comunicării la nivel de infrastructură între cele mai importante județe din vestul României, Timiș și Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.