Zece migranți, aflați până acum în carantină la Arad, au fost eliberați

  de Special Arad | 4 iulie 2020, 11:56 AM | Coronavirus | Știri Arad

  0

  La ora actuală, în centrele de carantină din județul Arad nu mai este cazată nicio persoană. Poliția Locală a condus la gara CFR ultimele persoane ieșite din carantină în municipiul Arad. Este vorba despre 10 cetățeni străini care vor primi găzduire, în continuare, la centrul Inspectoratului General pentru Imigrări de la Timișoara.

  Prevederile legale privind izolarea la domiciliu și carantinarea se suspendă temporar, pentru o perioadă în care Parlamentul și Guvernul trebuie să pună în acord aceste prevederi cu dispozițiile Constituției, inclusiv persoanelor pentru care s-a aplicat această măsură anterior datei de 02.07.2020, se arată într-un comunicat al Comandantului acțiunii, Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

  Totodată, ținând cont de contextul epidemiologic actual și de evoluția răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2, precum și de riscul crescut de transmitere comunitară în rândul populației, în vederea prevenirii infecției, pentru persoanele care au fost în contact cu un caz confirmat de COVID-19, pentru cei care nu au finalizat cele 14 zile de carantină sau izolare la domiciliu precum și pentru persoanele care se întorc în țară dintr-o zonă considerată cu risc epidemiologic ridicat, se recomandă autoizolarea la domiciliu pe o perioadă de 14 zile, cu următoarele recomandări: purtarea corectă a măștii de protecție în spații închise, spălarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun și folosirea de soluții dezinfectante pe bază de alcool, păstrarea distanței de 1,5 metri între persoane, curățarea periodică a suprafețelor de contact.

  În cazul apariției simptomatologiei, se va apela numărul unic de urgență 112. Se recomandă consultarea periodică a site-urilor oficiale în vederea informării asupra evoluției prevederilor legislative privind limitarea râspândirii îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.