ZBORUL MH 17. Ministrul rus al apărării consideră că Ucraina poartă „întreaga responsabilitate” pentru tragedie

  de Special Arad | 10 septembrie 2014, 5:37 PM | Internaţional

  0

  Ministrul rus al apărării Serghei Şoigu a estimat miercuri că autorităţile de la Kiev poartă ”întreaga responsabilitate” pentru prăbuşirea avionului Boeing 777, al companiei Malaysia Airlines, la 17 iulie, în estul Ucrainei, deoarece accidentul a avut loc pe teritoriul său, informează Evenimentul Zilei via France Presse.

  „Catastrofa a avut loc în spaţiul aerian al Ucrainei, care poartă întreaga responsabilitate pentru ceea ce s-a întâmplat”, a declarat ministrul Şoigu, într-o întâlnire la Moscova, cu omologul său malaezian Hishammuddin Hussein.

  ”Am convingerea că dacă Ucraina şi-ar fi rezolvat problemele interne fără să recurgă la forţele armate, fără acea vărsare de sânge care a fost luna trecută, fără a utiliza artilerie grea, inclusiv rachete, fără utilizarea aviaţiei – avioane, elicoptere, de atac la sol, de luptă – sunt convins că această tragedie nu s-ar fi întâmplat”, a declarat Şoigu, citat de ITAR-TASS.

  ”Ancheta trebuie să fie independentă şi imparţială, iar rezultatele sale ar trebui să fie aduse la cunoştinţa întregii comunităţi internaţionale”, a declarat ministrul rus, care a prezentat din nou condoleanţe în legătură cu moartea pasagerilor zborului MH17 şi personal ministrului malaezian al apărării. Acesta şi-a pierdut câţiva apropiaţi în tragedia produsă în estul Ucrainei.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.