joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  YouTube, la un pas să facă o tranzacţie istorică de 1 miliard de dolari

  de Special Arad | 19 mai 2014, 2:30 PM | Social Media

  0

  Divizia YouTube a grupului american Google este aproape de achiziţia serviciului de video-streaming Twitch, pentru 1 miliard de dolari, pentru care a concurat cu mai mulţi rivali, inclusiv cu Microsoft, au declarat surse apropiate situaţiei, scrie realitatea.net.

  Cele două companii au convenit asupra preţului şi mai au de stabilit detalii precum cât de independentă va rămâne compania după preluare, a spus una dintre surse pentru portalul The Verge.

  Twitch a evaluat mai multe variante şi a ajuns la concluzia că YouTube reprezintă cea mai bună opţiune pentru a putea susţine ritmul puternic de creştere din ultimii ani.

  Compania a fost înfiinţată în 2011 şi permite utilizatorilor să transmită şi să privească clipuri video din jocuri.

  Twitch, cu peste 45 de milioane de utilizatori, a atras fonduri de 20 de milioane de dolari de la investitori în 2013 şi va înregistra, probabil, profit în acest an.

  twitch-tv-2

  Capitalul nu este problema companiei, întrucât a avut suficiente oferte din partea investitorilor, a spus una dintre surse. Twitch are nevoie de un partener care să-i ofere suport la nivel global pentru volumul foarte mare de înregistrări şi difuzări live de conţinut video.

  Deşi compania nu este foarte cunoscută de către cei care nu sunt pasionaţi de jocuri, în orele de vârf înregistrează un trafic de date mai ridicat decât giganţi precum Facebook şi Amazon.

  Microsoft şi alte companii au înaintat propuneri serioase, dar YouTube a fost considerată cea mai bună variantă, a spus una dintre sursele The Verge.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.