joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Workshop cu tema: „Abordarea multidisciplinară a pacientului critic diagnosticat cu infecție SARS CoV-2”.

  de - | 18 aprilie 2022, 10:35 AM | Educaţie

  0

  Comunicat. A devenit o tradiţie ca Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad să organizeze, periodic, manifestări de tip Open day, cu subiecte de actualitate. La inițiativa doamnei rector, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, zilele trecute, a avut loc o manifestare științifică de tip Open day, în cadrul Facultății de Medicină.

  Astfel, în cadrul disciplinei de Anestezie și terapie intensivă, sub coordonarea d-nei prof. univ. dr. Teodora Olariu, s-a desfășurat workshop-ul cu tema: „Abordarea multidisciplinară a pacientului critic diagnosticat cu infecție SARS CoV-2”. Cu acest prilej s-au evidențiat noțiunile elementare legate de infecția cu SARS CoV-2, precum și metodele de terapie respiratorie efectuate în secțiile de Terapie Intensivă ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

  În cadrul workshop-ului au fost prezentate două cazuri clinice atipice de pacienți cu această afecțiune, modul de abordare terapeutică, evoluția și prognosticul acestora. Totodată, studenţii, rezidenţii şi medicii prezenţi la eveniment au participat activ la o serie de proceduri medicale efectuate pe manechin, care nu au făcut altceva decât să completeze abilitățile practice ale participanților.

  „Ne bucurăm să putem organiza, periodic, astfel de evenimente de tip Open day, care oferă studenţilor şi specialiştilor în domeniul medicinii informaţii eficiente pe subiecte de actualitate. Mulţumim d-nei rector prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci pentru susţinere şi implicare, acţiunile de acest tip fiind extrem de apreciate de studenţii merdicinişti” – spune conf. univ. dr. Casiana Boru, decanul Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.