marþi, 23 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Weekendul care a trecut a adus peste 100 de misiuni pompierilor de la ISU Arad

  de Special Arad | 21 februarie 2022, 12:41 PM | Știri Arad

  0

  (foto: ISU Arad)

  Comunicat. Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldis ” al județului Arad, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat celor aflați în dificultate, au desfășurat în acest această perioadă 111 misiuni de intervenție în teren după cum urmează:

  – 104 cazuri SMURD pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.
  Dintre cele 104 intervenții ale modulelor SMURD, 4 au fost la accidente rutiere.

  – 7 misiuni de stingere și intervenție, din care:

  – 7 incendii (dintre care 3 s-au manifestat la case și anexe si 4 la vegetație uscată, resturi vegetale).

  În data de 19 februarie, în jurul orelor 16.45, Detașamentul de pompieri Sebiș a intervenit în orașul Sebiș pentru stingerea unui incendiu la casă.

  În momentul sosirii celor două echipaje de stingere, incendiul se manifesta violent la acoperiș, favorizat de observarea cu întârziere a acestuia si prezența din abundență a materialului usor combustibil din podul casei ( material textil, carton, etc)

  În imobil locuiau doi vârstnici care, din fericire au ieșit singuri din casă. Incendiul a fost anunțat de vecini abia în momentul în care întregul acoperișul era cuprins de flăcări.

  S-a intervenit mai bine de 45 minute pentru limitarea propagării incendiului la construcțiile anexe și aproape două ore pentru stingere.

  În incendiul a ars întreg acoperișul și bunurile din podul casei.
  Din cauza prăbușirii parțiale a tavanului din scânduri, s-au deteriorat și camerele.

  Cauza probabilă :” coș, canal, burlan de evacuare a fumului cu defecțiuni sau amplasat necorespunzător față de materialul combustibil”

  În speță a fost vorba despre o prelungire a hornului cu un tub metalic neizolat.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.