duminicã, 14 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Companiile Warner Bros. Discovery și Paramount sunt în discuții în vederea unei fuziuni

  de Tomck@t | 21 decembrie 2023, 2:58 PM | Internaţional | Pop Culture

  0

  (foto: Axios.com)

  Două dintre cele mai mari companii media din SUA, care dețin studiourile de film Warner Bros. Pictures și Paramount Pictures, plus multe alte studiouri mai mici, posturi TV și serviciile de streaming HBO Max și Paramount+, sunt în discuții în vederea unei eventuale fuziuni, potrivit unor surse citate de Axios și ScreenRant. Contopirea celor două companii ar rezulta o megacorporație mass media, care ar depăși semnificativ în volum rivalii The Walt Disney Company și NBCUniversal.

  CEO-ul Warner Bros. Discovery (WBD), David Zaslav, s-a întâlnit marți la New York cu CEO-ul Paramount Global, Bob Bakish, pentru a discuta despre o posibilă fuziune, a aflat Axios din mai multe surse. Zaslav ar fi vorbit despre o posibilă înțelegere și cu Shari Redstone, proprietara companiei-mamă a Paramount, National Amusements.

  Valoarea de piață a WBD era de aproximativ 29 de miliarde de dolari miercuri, în timp ce cea a Paramount a fost puțin peste 10 miliarde de dolari, astfel că orice fuziune nu ar fi egală, ar rezulta, practic, în achiziția Paramount de către Warner Bros. Discovery (WarnerMedia și Discovery Inc. au fuzionat în 8 aprilie 2022). Este posibilă însă și o achiziție a companiei WBD de către National Amusements Inc. (care deține Paramount). O sursă din interior spune că ambele opțiuni sunt pe masă, potrivit Axios.

  Cei doi CEO au discutat despre modalitățile în care companiile lor s-ar putea completa reciproc. De exemplu, serviciul principal de streaming al fiecărei companii – Paramount+ și Max – ar putea fuziona pentru a rivaliza mai bine cu Netflix și Disney+.

  În România, serviciul de streaming Max folosește în continuare vechea denumire, HBO Max, iar Paramount+ nu este prezent pe piața europeană, în schimb, Paramount are un parteneriat cu o altă companie rivală, NBCUniversal, cu care deține serviciul de streaming video european SkyShowtime.

  Executivii companiilor Warner Bros. Discovery și Paramount sunt încrezători că acordul ar primi aprobarea de reglementare, în ciuda climatului antitrust din capitala SUA.

  În Statele Unite ale Americii există o lege care nu permite fuziunea companiilor media dacă ambele părți dețin o rețea principală de televiziune, cele trei televiziuni mari fiind NBC (deținută de NBCUniversal), ABC (deținută de The Walt Disney Company) și CBS News (deținută de Paramount). Warner Bros. Discovery nu are în portofoliu o astfel de rețea de televiziune, decât posturi TV de nișă precum CNN, HBO, Cartoon Network, Discovery Channel și Animal Planet, printre altele.

  Toate produsele media deținute de companiile Paramount, Warner Bros. Discovery și rivalii The Walt Disney Company, NBCUniversal și Sony – în infograficul de mai jos:

  image host

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.