Wall Street Journal: Președintele Trump ar vrea să cumpere Groenlanda

  de - | 16 august 2019, 9:05 AM | Internaţional | Recomandările editorilor

  0

  Președintele Trump ar dori să cumpere Groenlanda, scrie cotidianul Wall Street Journal, citat de HotNews. Această idee pare să-i fi aprins imaginația fostului dezvoltator imobiliar, ajuns președinte, potrivit unor apropiați ai președintelui familiarizați cu discuțiile. Aceștia au spus că Donald Trump și-a exprimat în mod repetat interesul de a cumpăra teritoriul danez acoperit cu gheață dintre oceanele Atlanticului de Nord și cel Arctic.
  În cadrul întâlnirilor, în cadrul unor mese sau cu ocazia unor discuții Trump și-a întrebat consilierii dacă SUA ar putea pune mâna pe Groenlanda, date fiind resursele acesteia și poziția sa geostrategică. Trump le-ar fi cerut consilierilor săi să analizeze această posibilitate.
  Unii dintre consilierii săi au susținut ideea în timp ce alții au respins-o, luând-o drept o obsesie trecătoare care nu se va realiza niciodată. Deocamdată nu este clar modul în care SUA ar urma să dobândească Groenlanda, chiar dacă eforturile depuse ar fi dintre cele mai serioase.
  Cu o populație de aproximativ 56.000 de locuitori, Groenlanda este parte a Regatului Danemarcei, unde președintele american va efectua o vizită la începutul lunii viitoare, deși vizita nu are legătură cu ambițiile prezidențiale, spuns sursele citate.
  Sursa: HotNews

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.