Vrem și la Arad! Mii de spectatori la concertul lui Bregovici de la Alba Iulia. Artistul a cântat și în română

  de Special Arad | 8 iunie 2015, 7:48 AM | Naţional

  0

  Mii de spectatori, dintre care mulţi au venit din alte zone ale ţării special pentru acest eveniment, au asistat, sâmbătă seara, la Alba Iulia, la un concert susţinut de Goran Bregovici şi Wedding and Funeral Orchestra, în cadrul manifestărilor ‘Alba Fest’ – transmite AGERPRES.

  Unul dintre puţinele spectacole susţinute în ţara noastră de Bregovici la care accesul a fost gratuit, concertul de la Alba Iulia a atras mii de persoane care au dorit să-l urmărească pe artist într-un show specific acestuia, alături de trupa sa. Artistul le-a făcut o surpriză spectatorilor interpretând o melodie şi în limba română.

  Bregovici s-a arătat încântat de modul în care arată Cetatea Alba Carolina şi şi-a exprimat speranţa că va reveni la Alba Iulia.

  Pentru ca Bregovici să poată fi prezent la ‘Alba Fest’, respectiv la ‘Zilele oraşului Alba Iulia’, manifestările au fost organizate mai târziu cu o săptămână decât în mod tradiţional.

  Unul dintre cei mai cunoscuţi artişti balcanici, Bregovici are o carieră de peste 45 de ani. El a cucerit cu muzica sa ascultătorii de pe întreg mapamondul, colaborând cu artişti ca Iggy Pop, Ofra Haza sau Cesaria Evora, compunând şi pentru filme celebre, precum „Time of the Gypsies”, „Arizona Dream” şi „Underground”, toate în regia lui Emir Kusturica.

  Muzica sa conţine în majoritate piese cu influenţe sârbeşti, bulgăreşti, greceşti şi româneşti. Chitarist şi compozitor, Goran Bregovici s-a născut în Sarajevo, în 1950.

  În debutul primei seri din cadrul Alba Fest’ au urcat pe scenă şi componenţii trupei Mahala Rai Banda, urmând ca duminică seara să concerteze la Alba Iulia Smiley, Alex Velea, Sore, Cabron, Dorian şi Speak.

  Cu un buget de peste o jumătate de milion de lei, ‘Alba Fest’ este un eveniment organizat de Primăria municipiului Alba Iulia.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.