miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Vrei, nu vrei, într-un restaurant din Cluj, lași bacșiș pentru „a sprijini pesonalul nostru cool”

  de - | 18 mai 2023, 9:31 AM | Naţional

  0

  (foto: arhivă)

  Un patron de restaurant din Cluj a venit cu ideea să le impună o nouă taxă clienților. A făcut asta și ca să nu scoată bani din propriul buzunar ca să le majoreze salariile angajaților. Acum, clienții sunt cei care suportă mărirea din propriul buzunar.

  Un clujean a rămas nedumerit, în momentul în care i-a fost servită nota de plată la unul din localurile cunoscute ale Clujului, deoarece nu a înțeles de ce este obligat să plătească „o taxă de serviciu de 5%” pentru ceea ce a consumat, scrie Știri de Cluj.

  Acest lucru a fost posibil după ce fiscalizarea bacșișului a devenit obligatorie în ianuarie 2023. De atunci, cele mai multe localuri din Cluj le oferă posibilitatea clienților de a alege suma lăsată ca și bacșiș. Pentru asta, oamenii trebuie să încercuiască în nota de plată suma pe care aceștia sunt dispuși să o ofere, opțiunile fiind de a contribui cu 5%, 10% sau 15% în plus, la totalul notei de plată.

  Totuși, până de curând nici unul dintre aceste restaurante nu a mers până acolo încât să-i oblige pe clienți să lase bacșiș. A spart însă gheața patronul unui restaurant cunoscut din Cluj, deloc ieftin, situat chiar în centrul celui mai scump oraș din România. El a impus o taxă de 5%, obligatorie pentru oricine ia masa în local.

  Clienți revoltați

  Pentru a sprijini personalul nostru cool, la toate notele de plată se va adăuga o taxă de serviciu de 5%”, este mesajul transmis pe câteva afișaje, din interiorul localului.

  Mai mulți clienți s-au arătat indignați de acestă găselniță, în condițiile în care nu li se dă de ales. „Am întrebat dacă se poate fără și au zis ‘că asta e politica’. Nu mi se pare ok atât timp cât nu pot să aleg”, a spus unul dintre clienți.

  Altcineva a remarcat că patronul a luat decizia aceasta pentru a nu băga mâinile în propriul buzunar ca să le crească salariile oamenilor. Asta deși prețurile au crescut în ultimii ani ajungând să se dubleze.

  Te obligă să plătești bacșiș 5% din nota de plata? Ca să nu le crească salariile, obligă clienții să plătească mai mult, josnic din partea lor”; „Da, și textul ăla nici nu e foarte vizibil. Am observat că în tranzacțiile de pe card sunt sume cu virgula, când nu au produse cu prețuri de alea, deci ceva nu dădea bine. Când am întrebat de ce au luat mai mult, mi-au arătat anunțul ăsta”, au fost doar câteva din reacțiile internauților clujeni.

  Mai multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.