duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  S-a votat creșterea tarifelor pe Ștrandul Neptun! Vezi cât vor costa biletele și abonamentele…

  de Raluca Medeleanu | 24 iunie 2015, 8:53 PM | Știri Arad

  5

  Știri Arad: S-a aprobat scumpirea biletelor… Astăzi, în cadrul ședinței organizate de Consiliul Local Municipal în Sala Ferdinand, s-a comunicat mult așteptata soartă a biletelor de intrare pe Ștrandul Neptun. După două dezbateri publice în care arădenii și-au exprimat clar nemulțumirea legată de o eventuală scumpire a biletelor, decizia finală a stârnit, după cum era de așteptat, revoltă. 

  Chiar dacă inițialul Proiect de Hotărâre a avut de suferit mici modificări, în esență, efectul este același. Arădenii dornici de plajă și relaxare pe partea cealaltă de Mureș vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunar.

  Astfel, de acum înainte, zona bazinelor de copii va avea costul biletului de 6 lei pentru adulți și 3,5 lei pentru copii. Prețul biletului întreg pentru acces pe tot ștrandul este de 13 lei, iar redus de 7 lei.

  Cea mai controversată decizie a fost însă păstrarea taxei în zona comercială, ba mai mult a majorării ei. Astfel, arădenii care își doresc o promenadă printre căsuțe sau o bere la o terasă de pe ștrand, vor fi nevoiți să plătească 3 lei, în loc de 2,5 lei. Decizia a provocat o adevărată revoltă în rândul Asociației Comercianților de pe Ștrandul Neptun, considerând tariful drept ilegal.

  Nici abonamentele nu au scăpat majorării, un abonament la preț întreg costând 650 de lei, în loc de 550 lei, iar cu preț redus 250 lei, în loc de 200 lei. S-au introdus de asemenea și noi tipuri de abonamente, pe perioade mai scurte decât pe întregul sezon. Arădenii vor putea opta pentru  acces la ștrand timp de o lună (200 lei și 100 lei cu preț redus) și  timp de o săptămână (70 lei și 30 lei cu preț redus). În plus, s-a introdus abonamentul pentru parcare auto, care costă 2oo lei, iar pentru patronii și angajații de pe ștrand 50 lei, pentru o lună întreagă.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Din anumite informatii care pot fi verificate, am aflat ca se urmareste falimentarea strandului pentru a fi vandut si privatizat unui samsar. Nu pot spune daca este roman sau strain, dar mai multe poate spune conducerea RECONS, care este o societate comerciala si nu are voie sa majoreze tarifele in timpul luarii strandului in subordine.

   +1 voturi
   +1
   -1
  2. ne meritam soarta pentru ca votam fara sa gandim,strandul era singurul lucru bun si frumos pe care il avea Arad,dar au reusit tot aradenii sa-l distruga prn indiferenta si lasitate,nu am luat atitudine ne meritam soarta,strandul arata la ora actuala ca un penitenciar….rusine celor care au reusit sa-l distruga..!:(

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.