Vot favorabil în comisia REGI a Parlamentului European pentru proiectul de aviz – Propunere de regulament al Parlamentului European şi al Consiliului privind liniile directoare pentru infrastructurile energetice transeuropene și de abrogare a Regulamentului (UE) nr. 347/2013

  de - | 16 iunie 2021, 11:31 AM | Comunicate contra cost

  0

  De multă vreme spun că am fost aleși să facem treabă. Aceasta, la nivelul Parlamentului European, înseamnă să urmărim interesele europenilor în general, dar mai ales ale românilor. Este important să fim atenți și să încercăm să susținem toate proiectele care pot duce la dezvoltarea României, la modernizarea sau chiar la crearea infrastructurilor necesare unui trai decent și unei economii prospere.

  În calitate de raportor al Parlamentului European, comisia REGI, pentru opinia privind infrastructura energetică, TEN-E, am încercat să fac tot ce ține de mine pentru a păstra proiectele de infrastructură de gaz în programul de dezvoltare și finanțare a sectorului energetic.

  Cu fonduri de peste 5 miliarde de euro, acest program finanțează proiecte pentru transportul energiei electrice și pentru dezvoltarea rețelei de gaz la nivel european așa încât toate regiunile din Uniunea Europeană să fie conectate între ele pentru crearea unei piețe unice europene în domeniu, dar și a siguranței energetice la nivel european.

  Cu tendințele ideologice de transformare rapidă, ecologică a tuturor sectoarelor, a fost destul de dificil să păstrăm abordarea realistă și să ne concentrăm spre ceea ce se poate din punct de vedere tehnologic. Sigur că prioritatea numărul unu este să ne asigurăm că domeniul energetic devine mult mai puțin poluant, tocmai de aceea ne dorim încurajarea investițiilor în resurse regenerabile și construirea unei rețele de transport pentru gaz care să poată fi adaptată, în timp, pentru transportul de hidrogen și mixturi de gaze.

  Am reușit să formez o largă majoritate în comisia REGI care să susțină abordarea propusă de mine și de echipa care a lucrat la această opinie. Am reușit să susțin încă o dată interesele României în Parlamentul European, opinia fiind votată cu 28 de voturi pentru și doar 13 împotrivă. Acum este rândul colegului Cristian Bușoi, președinte al comisiei ITRE, comisia principală pentru acest raport, să lupte pentru ca în țara noastră infrastructura de gaz să ajungă la nivelul celei europene, să fie modernizată și să poată fi utilizată pentru gazele nepoluante atunci când acestea vor fi majoritare pe piață.

  Am fost aleși să facem treabă și o facem cu fiecare vot, cu fiecare opinie, cu fiecare raport pe care-l coordonăm pentru că vom reuși transformarea României atunci când fiecare dintre noi ne vom aduce contribuția.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.