miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  „Vom avea Untold, dacă ne vaccinăm!” Sunt șanse mari să se dea drumul la festivaluri

  de - | 30 aprilie 2021, 9:08 PM | Naţional | Regional

  0

  Primarul Clujului, Emil Boc, spune că sunt şanse mari ca cel mai important festival din estul Europei să se ţină în această vară, după pauza de un an cauzată de pandemie.

  Veşti bune pentru sutele de mii de fani Untold! Cel mai aşteptat eveniment muzical din România, distins în 2015 cu titlul de cel mai bun festival de anvergură european din partea European Awards Festival, are şanse mari să fie organizat în acest an, scrie adevarul.ro.

  Primarul Emil Boc a confirmat că există şanse mari ca festivalul să se ţină în această vară. „Vom avea evenimente. După 15 mai autorităţile vor începe să anunţe eliminarea restricţiilor şi condiţii pentru evenimente, sub rezerva că nu vom avea o reizbucnire a crizei. Totul depinde de noi. Se va aştepta minimum două săptămâni după Paşti, să se vadă dacă nu creşte numărul de infecţii după sărbători. Dar vom avea Untold, dacă ne vaccinăm”, a spus Boc, la Realitatea FM.

  Concertele sunt mult mai sigure decât se credea. În luna martie, la Barcelona s-a organizat un concert-test, parte a unui studiu important, cu scopul de a se vedea care sunt riscurile unor asemenea evenimente. Niciunul dintre cei 5.000 de participanţi la concert nu s-a infectat, a fost concluzia principală a studiului. Testele realizate pentru toţi participanţii, la două săptămâni de la concert, au ieşit negative. La concertul de la Barcelona nu s-a impus distanţare fizică, dar toţi participanţii au purtat măşti. Experţii medicali care au monitorizat concertul spun că astfel de evenimente sunt cu mult mai sigure decât se credea. Pentru ca un festival de anvergură să fie sigur, experţii în sănătate publică spun că participanţii trebuie fie să fie vaccinaţi şi să aibă şi rapelul făcut, fie să fi trecut prin boala Covid-19 în ultimele şase luni sau să prezinte un test prin care să poate dovedi că nu sunt infectaţi, scrie adevarul.ro .

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.