FMI prognozează o creștere economică a României

  de - | 29 May 2021, 8:48 PM | Business | Naţional

  0

  Fondul Monetar Internațional prognozează o creștere economică a României în acest an de 7% și arată că ”revenirea economică a României pare a fi cea mai rapidă în rândul țărilor UE începând din trimestrul 4 al anului 2020”. În ceea ce privește lupta împotriva corupției și eficientizarea administrației publice, FMI arată că acestea ”trebuie reenergizate”.

  Experţii instituţiei financiare internaţionale arată, într-un comunicat de presă, că economia românească a făcut faţă relativ bine crizei COVID-19, iar reducerea Produsului Intern Brut de anul trecut, indusă de pandemie, a fost considerabil mai mică decât media UE.

  FMI estimează, pentru acest an, o redresare economică puternică în România, cu un avans al Produsului intern brut real de 7 procente, precizând, însă, că riscul principal de nerealizare a acestei prognoze este cel al unor schimbări negative neaşteptate în evoluţia pandemiei.

  De asemenea, FMI prognozează un deficit fiscal de 6,8% din PIB, mai mic faţă de ținta stabilită de autorități, de 7,2% din PIB.

  Totodată, reprezentanţii instituţiei cu sediul la Washington amintesc că autorităţile au asigurat, în pandemie, sprijinul fiscal necesar similar celor oferit de alte ţări din Uniunea Europeană, măsuri de sprijin au fost prelungite şi în anul 2021.

  Sursa: Digi24.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.