Vladimir Klitschko: „Putin ar putea declanşa al treilea război mondial”

  de Special Arad | 19 martie 2015, 11:37 AM | Internaţional

  0

  Pugilistul ucrainean Vladimir Klitschko, campion mondial WBA-IBF-WBO la categoria grea, a declarat că acţiunile lui Vladimir Putin în estul Ucrainei ar putea declanşa al treilea război mondial, scrie gandul.info.

  Klitschko, în vârstă de 38 de ani, a făcut aceste afirmaţii într-un interviu recent, acordat cotidianului sportiv L’Equipe, citat de smh.com.au. Pugilistul se pregăteşte să-şi apere titlul în faţa americanului Bryant Jennings, în data de 25 aprilie, în Madison Square Garden, New York.

  “I-aş spune în faţă lui Putin că face aceleaşi greşeli ca şi în trecut. Războiul din estul Ucrainei nu are sens, suntem fraţi (Ucraina şi Rusia). În doi, cinci, 20 de ani, Rusia îşi va cere scuze pentru agresiune şi anexarea Peninsulei Crimeea. După ce s-a întâmplat în Al Doilea Război Mondial, nu poţi încălca legislaţia internaţională în acest fel. Putin ar putea declanşa al treilea război mondial”, a declarat Klitschko.

  Klitschko, al cărui frate mai mare, Vitali, a intrat în politică, după o carieră de succes în box şi în prezent are funcţia de primar al Kievului, le-a recomandat ţărilor vestice să fie mai dure cu Rusia. “Cred că întreaga comunitate europeană doarme. Putin face tot ce îşi doreşte. În box, avem o vorbă: “fii agresiv cu agresorul”. Putin nu se va opri, dacă nu îi arătăm care sunt limitele sale. Va continua să meargă înainte”.

  În 1996, Vladimir Klitschko a devenit campion olimpic la box şi în prezent este campion mondial la categoria grea WBA-IBF-WBO şi niciun adversar nu a reuşit să-l învingă în ultimii 11 ani. În toată cariera sa sportivă, Klitschko a câştigat 63 de meciuri şi a suferit 3 înfrângeri.

  foto: premier.gov.ru

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.