Vlad Botoș, USR Arad: Guvernul discriminează cadrele didactice

  de - | 12 septembrie 2018, 2:34 PM | Comunicate contra cost

  0

  USR Arad susține protestul cadrelor didactice de la LiceulTeoretic „Adam Müller Guttenbrunn”, îndreptat împotriva prevederilor ordonanței guvernului numărul 9 din 2018, privind modificarea și completarea unor acte normative în domeniul educației.

  Articolul 1, punctul 17, din actul menționat prevede: „În învățământul primar, la clasele cu predare în limbile minorităților naționale, orele de Limba și literatura română prevăzute în planurile de învățământ sunt predate de profesori cu studii superioare de specialitate.”

  Se creează un precedent periculos, prin care în învățământul primar, la clasele cu predare în limbile minorităților naționale, vor preda cadre didactice diferite de învățători, chiar dacă aceștia au calificarea necesară. Prin această măsură este afectat confortul copiilor din școlite cu predare în limba minorităților naționale, ciclul 0-IV.

  În același timp se produce o discriminare a cadrelor didactice care predau la clasele primare de la școlile cu predare în limbile minorităților naționale și care au pregătirea necesară pentru predarea limbii române. De ce aceștia nu mai pot să predea limba română copiilor din clasele 0 – IV?

  Vlad Botoș, președinte USR Arad: „Educația reprezintă fundamentul atât de necesar unei națiuni, iar modificările repetate, fără o analiză obiectivă, nu vor aduce nimic bun. În loc să privim la sisteme puternice din Uniunea Europeană, rămânem imobilizați în structuri rigide și complicate. Această prevedere este ilogică. Nu pot să cred că un dascăl specializat în limbi ale minorităților naționale, care a urmat cursurile unui liceu pedagogic în limba română, similar profesorilor de învățământ primar care predau în majoritatea școlilor de la noi, nu este în măsură să predea limba română unui elev din ciclul 0-IV de la școala cu predare în limba maternă”.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.