Vlad Botoș: „Pași către Spațiul Schengen” (P)

  de - | 30 March 2023, 1:34 PM | Comunicate contra cost

  0

  Parlamentul European a votat în comisiile de specialitate pachetul privind imigrația în Uniunea Europeană ceea ce ar putea schimba votul Austriei pentru integrarea României în Spațiul Schengen. Europarlamentarul Vlad-Marius Botoș ne-a explicat că imigrația este ”O problemă cu care se confruntă mai ales statele din Europa de Vest și care a făcut ca Austria să nu voteze aderarea României la Spațiul Schengen.”

  Europarlamentarul USR a mai subliniat că ”Pasul următor este ca cele trei instituții europene, Parlamentul, Comisia și Consiliul, să se pună la masa negocierilor în cadrul procedurilor de trialog și să definitiveze acest pachet așa încât nici una dintre țările europene să nu mai fie îngrijorată de rutele folosite de imigranți.

  Este nevoie de mai mult decât de lupta europarlamentarilor pentru ca drepturile României să fie respectate, iar domnul Botoș precizează că: ” Va fi foarte importantă și poziția României în aceste negocieri, interesul nostru fiind ca acestea să se desfășoare cât mai repede și să existe un acord clar în ce privește faptul că odată rezolvată această problemă, votul pentru Spațiul Schengen va fi reluat, iar Austria va vota favorabil. ”

  Subiectul aderării României la Spațiul Schengen este frecvent adus în discuție în Parlamentul European de Vlad Botoș care menționează că atât Parlamentul cât și Comisia Europeană au susținut în ultimii ani că România este pregătită și îndeplinește toate condițiile pentru a obține sprijinul tuturor statelor.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.