Manchester City a câştigat apelul la TAS şi va putea evolua în cupele europene în sezonul viitor

  de Special Arad | 13 iulie 2020, 7:33 PM | Sport

  0

  La jumătatea lunii februarie, echipa pregătită de Pep Guardiola fusese suspendată de UEFA pentru doi ani din competiţiile internaţionale intercluburi, pentru nerespectarea fair-play-ului financiar, însă TAS a întors, astăzi, decizia, considerând că acuzaţiile privind finanţările ascunse ca sponsorizări au fost „fie nedemonstrate, fie clasate“, anunţă AFP.

  Manchester City a fost acuzată că a investit mult prea mult în echipa de fotbal, fără a putea justifica acest lucru prin încasări, aşa cum cere în prezent regulamentul UEFA, ca veniturile şi cheltuielile fiecărui club să fie corelate.

  TAS a menţinut amenda dictată împotriva clubului, însă a redus-o totuşi substanţial, de la 30 de milioane de euro, la doar 10 milioane de euro. O anchetă din noiembrie 2018 a cotidianului german „Der Spiegel“, care dezvăluia clar că echipa din Manchester a călcat în picioare regula fair-play-ului financiar, cu documente şi emailuri revelatoare furnizate de Football Leaks, a declanşat investigaţia UEFA împotriva „cetăţenilor“.

  Camera de judecată a Comisiei de control financiar a cluburilor (ICFC) a descoperit „grave încălcări“ ale regulilor în vigoare la clubul deţinut de familia regală din Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite). Manchester City a fost, astfel, pedepsit pentru „subevaluarea veniturilor din contractele de sponsorizare intrate în buget în perioada 2012-2016”.

  Începând cu anul 2008, investiţiile de peste 1,3 miliarde de euro făcute de şeicul Mansour, au transformat-o pe Manchester City într-o forţă a fotbalului european. Odată în plus însă, forurile legiuitoare ale sportului arată clemenţă marilor cluburi în ceea ce priveşte propriile măsuri luate pentru a oferi şanse cât de cât echitabile în Liga Campionilor şi Liga Europa.

  Manchester City, echipă aflată în prezent pe locul 2 în Premier League, anticipa pierderi de peste 100 de milioane de euro în fiecare dintre următorii doi ani, dacă nu ar fi fost primită în Liga Campionilor.

  Manchester City era recidivistă și este o raritate ca TAS să întoarcă o astfel de decizie într-un caz uriaş al fotbalului.

  Citește toate detaliile cu click aici

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.