sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Vlad Botoș, europarlamentar USR PLUS: „Avem nevoie de soluții reale pentru Cetatea Aradului”

  de - | 6 iulie 2021, 12:57 PM | Comunicate contra cost

  0

  „Când intru în Arad, dinspre Pecica, nu pot să nu mă gândesc la lene, lipsă de imaginație și incompetență din partea autorităților locale. Terenuri vaste, clădiri care mai arată încă impozante din spatele copacilor înalți, a naturii sălbatice care s-a reinstalat după ce acestea au fost lăsate în paragină.

  Avem două baze militare în Arad, dar ambele sunt într-o stare avansată de degradare. Dacă cea de la marginea orașului nu reprezintă o valoare istorică în sine, putând fi refăcută din temelii, cea din centrul orașului ocupă întreaga Cetate a Aradului, construită la ordinul împărătesei Maria Tereza, în anii 1762-1783 și are o valoare inestimabilă.

  Sigur că vorbim despre o cetate istorică ce ar trebui să treacă în circuitul turistic, ar trebui să fie reabilitată și redată cetățenilor Aradului pentru a ne bucura de ea, de istoria bogată a orașului și de toată bunăstarea pe care poate să o aducă după sine.

  Și totuși, de peste 20 de ani autoritățile locale se complac într-o apatie inexplicabilă. N-am văzut nici un proiect viabil de reconstrucție a bazei militare de lângă piața de mașini pentru a putea muta armata acolo, pe un teren mult mai bun activităților specifice, deși un parteneriat între Primăria Arad și Armată este foarte posibil, este legal și în interesul tuturor.

  Ar trebui să mai menționez aici că Cetatea, utilizată ca bază militară, este într-un stadiu de degradare care pune în pericol viața celor care lucrează acolo, cu structuri vechi, nereabilitate de zeci de ani, cu tencuială sau bucăți de perete care cad, cu ziduri năpădite de buruieni.

  Am văzut investiții ale Primăriei Arad care țin de domeniul fantasticului, doar ultimul studiu de fezabilitate pentru repararea ceasului primăriei costând peste 100 000 lei, am văzut bani curgând pe niște proiecte de care nimeni nu are nevoie, am văzut imaginație în găsirea finanțărilor pentru găuri negre din punct de vedere economic, dar n-am văzut nimic real și realizabil pentru soluționarea problemei Cetății.

  Din când în când, mai vedem niște texte triumfaliste, niște ieșiri în presă în care ni se anunță, din nou și din nou, soluții salvatoare pentru Cetatea Aradului. Totuși, de 20 de ani nu vedem decât cum se alege praful de turismul arădean, cum este transformat orașul nostru în ruine.

  Aștept cu interes să văd când și cu ce soluții năstrușnice va mai veni administrația PNL, când și cum vor să mai folosească subiectul cetății, al valorilor arădene, de care au arătat în mod clar că nu le pasă.

  Avem nevoie de soluții reale, susținute de proiecte viabile care să transforme Cetatea Aradului și întreaga zonă din curbura Mureșului într-un loc destinat arădenilor și turismului arădean.

  Economia orașului are nevoie de tot acest spațiu extrem de valoros pe care trebuie să-l deschidem și să-l valorificăm la adevărata lui valoare”, spune europarlamentarul Vlad Botoș printr-un comunicat de presă.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.