joi, 28 martie, 2024

Special Arad Logo

    Viziune, inovație și ingeniozitate la Teba Expo Design… în atenția „Your Open Mind” (!)

    de Tomck@t | 18 iulie 2015, 6:34 PM | Cultură | Recomandările editorilor

    1

    A spus cineva că în Arad nu avem tineri designeri talentați cu idei inovatoare? Acel cineva ar trebui să-și bage pumnul în gură și eventual să îl și mestece un pic… Vineri, foștii și actualii studenți ai Facultății de Design din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad și-au expus lucrările artistice, dintre care și cele de licență, în sala Fabricii Teba. Printre aceste lucrări găsim idei originale pentru afișe de film sau teatru, concepte de design de produs și design ambiental, sau chiar și simulări grafice, cu tot cu planuri și detalii tehnice, pentru proiecte arhitecturale de mare amploare.

    Tinerii designeri arădeni au idei foarte bune în domenii mai mult decât variate, unele chiar făcând cinste Aradului… asta dacă cineva ar apleca urechile și s-ar aprinde niște beculețe peste anumite capete. În cadrul expoziției din Teba avem șansa să vedem cum ar arăta berea ARBEMA, dacă ar mai fi existat sau va mai exista vreodată… Apa minerală Lipova ar fi mult mai cool cu o siglă propusă de un student… Teatrul de Vară ETHOS al Centrului Cultural Județean ar avea un logo modern și ar avea un spațiu public… cât se poate de futurist… cât despre proiectul studentului Emanuel Dan Ostafi, Muzeul MARTA (preferatul meu, mai ales că am scris asta acum câteva luni)mai marii factori decizionali în domeniul cultural arădean ar trebui urgent să ia în vedere acest proiect, mai ales că ar fi ideal drept unul dintre proiectele inserate în dosarul de candidatură al Aradului la mult-râvnitul titlu de Capitală Culturală Europeană 2021.

    Dar sunt multe alte idei originale acolo, pe care dacă cineva le-ar materializa, am ridica mult mai mult nivelul Aradului din punct de vedere cultural. Sculpturi și construcții futuriste (Modulo4 – „locuință temporară”), „EcoSera” (design sustenabil), ori Centrul de Cercetare și Prezervare a Patrimoniului Arheologic sunt idei demne de lăudat… și mai mult de atât, demne de realizat. Asta dacă vrem să și creăm ceva durabil și nu doar să visăm la anul 2021 și cai verzi pe pereți. Aceasta din urmă este lucrarea arhitectului stagiar Maria Tămășan, făcând un studiu urbanistic în toată regula, consultându-se și cu arheologul Florin Mărginean. Proiectul propune muzealizarea sitului arheologic în localitatea Tauț, căruia i-a dat denumirea „La Cetate”, regândind zona din poalele munților Zărandului ca o rezervație arheologică ideală pentru turiști, cu muzee, lăcașe de cult, pavilioane de expoziții temporare și cu spații comerciale cu tot.

    În aceeași hală se mai găsește expoziția artistului fotograf Mădălin Marienuț („Fotografia, document nostalgic”) și o expoziție de design vestimentar.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    Scrie un comentariu

    5 + 5 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.