Vizită istorică: Papa Francisc, pentru prima oară în Irak

  de Special Arad | 6 martie 2021, 12:21 PM | Internaţional

  0

  Aflat în vizită în Irak, Papa Francisc și-a început ziua de sâmbătă cu o întâlnire istorică cu marele cleric şiit al acestei țări, marele ayatollah Ali al-Sistani.

  Întâlnirea reprezintă un puternic apel la coexistenţă într-o regiune dezbinată de sectarism şi violenţă, notează Reuters.

  Întâlnirea celor doi a avut loc în sfântul oraş sudic Najaf.

  De la începutul pontificatului său, Capul Bisericii Catolice nu s-a ferit să viziteze ţări predominant musulmane, inclusiv Turcia, Iordania, Egipt, Bangladesh, Azerbaidjan, Emiratele Arabe Unite şi teritoriile palestiniene, folosind aceste călătorii pentru a face apel la dialog interreligios.

  Ali al-Sistani este una dintre cele mai importante figuri ale islamului şiit, atât în Irak, cât şi în afara acestuia.

  Sursa: Europa FM

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.