miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Vizită fulger a lui Volodimir Zelenski în România

  de - | 9 octombrie 2023, 6:34 PM | Naţional

  2

  Președintele Volodimir Zelenski va efectua o vizită de stat în România, marți, potrivit surselor „Adevărul”. Șeful statului vecin ar urma să se întâlnească cu președintele Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu și șefii Parlamentului.

  Șeful statului vecin are programte întâlniri bilaterale cu președintele Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu și șefii Parlamentului, președintele Senatului, Nicolae Ciucă, și cel al Camerei Deputaților, Alfred Simonis.

  Potrivit surselor citate, în contextul vizitei, autoritățile române vor lua măsuri sporite de securitate.

  Ar fi prima vizită pe care președintele Ucrainei o face în România. Anul trecut, Volodimir Zelenski a susținut un discurs în Parlamentul României prin videoconferință.

  Evenimentul a generat însă un scandal, după ce au existat unele probleme tehnice în timpul transmiterii discursului live al preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski.

  Şeful Direcţiei Tehnice de la Camera Deputaţilor, Alexandru Tănase, a explicat atunci că deşi s-au făcut teste înainte, în timpul transmiterii a existat o modificare de parametri.

  La acel moment, Volodimir Zelenski a declarat în discursul său din Parlamentul României că în Ucraina se decide soarta Europei Centrale şi a avertizat că după câştigarea unor oraşe din sudul Ucrainei ar putea ca militarii ruşi să se îndrepte spre Republica Moldova.

  sursa: Adevărul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.