Viteza de descărcare 5G în Coreea este de 10 ori mai mare decât în SUA

  de Special Arad | 29 iulie 2021, 10:16 AM | IT

  0

  Coreea de Sud este una dintre puținele națiuni care au adoptat pe scară largă rețelele 5G. Dar, înafară de a fi doar una dintre primele din domeniu, este și națiunea care oferă adevăratele capabilități ale noii și celei mai rapide generații de telecomunicații.

  Potrivit unui studiu SpeedCheck, via Gizmo China, Coreea de Sud este țara numărul unu din lume în ceea ce privește viteza de descărcare 5G. Raportul a adăugat că vitezele din regiune pot ajunge până la 449 Mbps (viteze medii de descărcare 5G). Acest rezultat a fost înregistrat în urma testelor efectuate în perioada februarie-martie 2021. Pe de altă parte, vitezele medii de descărcare 5G în SUA se ridică doar la 43,4 Mbps, ceea ce este de aproximativ zece ori mai lent decât viteza oferită de operatorii de telefonie mobilă din Coreea de Sud. În plus, în SUA este o penetrare 5G mult mai mică, doar 10%, comparativ cu peste 20% în Coreea de Sud.

  Viteza mare, la rândul ei, implică faptul că utilizatorii din Coreea de Sud vor avea o experiență 5G mai bună, cu timp mai mic de descărcare a fișierelor mari și o experiență VR / AR mai captivantă chiar în timp ce se joacă jocuri video online. Nu trebuie să uităm aportul Samsung pentru dezvoltarea și implementarea 5G în Coreea, atât ca structură de rețea 5G cât și ca telefoane compatibile 5G. Rețelele 5G sunt disponibile în peste 85 de orașe din Coreea de Sud. Numărul total de abonamente 5G din Coreea la sfârșitul lunii aprilie 2021 a fost de peste 15 milioane. Creșterea abonamentelor 5G în 2021 s-a datorat seriei Samsung Galaxy S21 și a altor modele 5G lansate anul acesta de Samsung.

  Pe locul doi între țările cu cele mai rapide viteze de descărcare 5G a fost Taiwanul, care a reușit să atingă o viteză medie de 135,36 Mbps. Completează top 5 mondial Marea Britanie cu 126,49%, Japonia cu 124,25% și Germania cu 120,69%. Toate aceste țări sunt la distanță mare de Coreea de Sud în privința vitezei de descărcare 5G.

  Studiul a făcut, de asemenea, o comparație a prețurilor între rețelele din SUA și Coreea de Sud. Datele au relevat că utilizatorii din SUA plătesc în jur de 1,5 dolari pe gigabyte, în timp ce sud-coreenii plătesc 2,3 dolari SUA pe gigabyte. România nu intră momentan în calcule pentru astfel de studii 5G.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.