Vite vagaboande sau vite comunitare? De doi ani vagabondează pe străzile orașului (FOTO)

  de Marius Man | 12 ianuarie 2017, 5:45 PM | Regional

  0

  Ne-a scris pe adresa redacției o arădeancă. Nu contează numele ei, cert este că îndrăgește animalele, sau, altfel spus, îi pasă de ele precum de oameni. Subiectul nu este din Arad ci de la cam 250 de kilometri depărtare, de lângă stațiunea Straja, acolo unde mulți arădeni merg să schieze.

  O cireadă de vaci își face veacul pe străzile orașului Lupeni, din județul Hunedoara. Dacă câinii care își trăiesc viața pe străzi sunt nimiți comunitari, sau maidanezi, sau vagabonzi, atunci aceste vaci cumsunt? Vite vagaboande? Vite comunitare? Sau vite maidaneze?

  O doamnă din Lupeni a luat atitudine în acest caz. Nu doar pe Facebook, cum se întâmplă lucrurile de obicei. „Va anunt ca ieri am decis sa sesizez Parlamentul Romaniei,la ambele Camere,la Ministerul Agriculturii si la doua televiziuni insemnate despre acest aspect”, scrie Dana Mariana Zeno pe facebook.

  Acum, pe timp de iarnă, și chiar e o iarnă grea, vitele supraviețuiesc hrănindu-se din gunoaie. Stăpânul le-a părăsit. De doi ani!

  Până la rezolvarea situației vacilor din Lupeni, trebuie să spunem că și Aradul are caii lui. Are câinii lui. și chiar vacile lui? Trebuie rezolvată și situația cailor care îi vedem des pe Podul Traian, și a vitelor care vagabondează pe la marginea orașului, dar și a câinilor comunitari, unii dintre ei drăgălași de ți se rupe sufletul, alții foarte periculoși, care atacă oamenii pe stradă.

   

  Mai jos puteți vedea postarea doamnei Dana Mariana din Lupeni:

  Dana Mariana Zeno a adăugat 2 fotografii noi.

  7 ore ·

  Va anunt ca ieri am decis sa sesizez Parlamentul Romaniei,la ambele Camere,la Ministerul Agriculturii si la doua televiziuni insemnate despre acest aspect.Nu mai suport sa vad atata indiferenta din partea autoritatilor orasului Lupeni,hud.Hunedoara.M-am imbolnavit de suparare si m-am decis sa iau pozitie.Va rog pe cati mai multi cetateni ai acestui oras sa va aluturati mie in acest demers.Nu este normal ca aceste animale care ar trebui sa stea in caldura si alimentate sa umble pe strazi flamande si bolnave(hranindu-se din gunoaiele de la containere) si autoritatile sa nu faca nimic Se pare ca proprietarul a renuntat definitiv la ele daca de circa 2 ani sunt lasate asa.Sper sa primesc un raspuns cat mai repede, pana nu e prea tarziu pentru aceste biete animale.

  vaci 2

  vaci 1

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.