joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Violențe în urma realegerii lui Macron la cârma Franței!

  de - | 25 aprilie 2022, 9:51 AM | Internaţional

  0

  (foto: captură video)

  Naționaliștii de extremă-dreapta au protestat duminică noaptea în Paris și Lyon după realegerea lui Macron. Aceștia sunt supăraţi pe rezultatele alegerilor. Manifestanţii au ieşit în stradă la Paris şi Lyon în semn de protest faţă de victoria electorală a preşedintelui francez Emmanuel Macron, care a învins-o pe Marine Le Pen. Protestatarii au incendiat o maşină de poliţie în Lyon, în timp ce poliţiştii au lansat gaze lacrimogene şi au atacat zeci de protestatari adunaţi în Piaţa Place de la République din Paris, transmite The Guardian.

  Emmanuel Macron a pledat pentru unitate, în contextul obţinerii unui nou mandat de preşedinte al Franţei, admiţând că mulţi alegători nu au preferat niciun candidat şi subliniind că rezultatul îi creează obligaţii pentru următorii ani. Conform BBC, Macron a câștigat cu 58,55% din voturi. El este primul președinte în exercițiu din ultimii 20 de ani care este reales.

  sursa: stiripesurse.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.