marþi, 3 octombrie, 2023

Special Arad Logo

  „Ambasadoarea” vinurilor românești, Marinela Vasilica Ardelean, și-a lansat cartea la Arad

  de Raluca Medeleanu | 18 decembrie 2014, 4:48 PM | Cultură | Știri Arad

  0

  Știri Arad: Ieri seară, la librăria Scienta, a avut loc lansarea de carte „50 de vinuri românești întâlnesc 50 de preparate culinare italiene”, de Marinela Vasilica Ardelean, prin care autoarea a adunat o selecție proprie de 50 de vinuri produse pe teritoriul României, considerate cele mai de succes, după anii 2000 încoace, cu intenția de a le pune în lumina reflectoarelor internaționale.

  Pe lângă a fi Brand Manager global al companiei italiene Foss Marai Spumanti, degustător profesionist, membră în juriile concursurilor naţionale şi internaţionale de vinuri și profesoară la “Italian Chef Academy” din Roma, Marilena Vasilica Ardelean a devenit o adevărată ambasadoare a vinului Românesc, ca un întreg, pe care, prin această carte și prin alte acțiuni pe care le desfășoară, își dorește să îl pună pe rampa de lansare care să-l propulseze între cele mai apreciate vinuri din Europa și, de ce nu, ale lumii.

  După spusele autoarei, potențial există. În ultimii ani, vinurile românești au devenit din ce în ce mai de calitate, lucru observat și de dr. inginer Mirela Heizer, inspector specialist la Oficiul Național al Viei și Produselor Vitivinicole, care a contribuit la realizarea cărții pe latura mai „tehnică”.

  Însă problema nu este calitatea, ci anonimatul în care vinurile românești au zăcut atâția ani, iar aici intervine munca Marinelei Vasilica Ardelean, care a luat această necesitate ca pe o „vendetta” personală, făcând tot posibilul ca producțiile de vin de pe teritoriul țării să fie recunoscute la adevărata lor valoare.

  Filmulețul de mai jos a fost proiectat în cadrul evenimentului de ieri seară și reflectă exact toată strădania și implicarea Marinelei în acest proiect, pe care mulți îl consideră aproape imposibil de realizat, dar pe care ea, încetul cu încetul, reușește tot mai mult să îl ducă înspre împlinire.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.