Vine „amnistia” la… bibliotecă. „Noi vrem cărţile, nu banii tăi!”

  de Special Arad | 1 August 2017, 8:42 AM | Știri Arad

  0

  Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” anunţă că în perioada 1 august – 31 octombrie 2017 va avea loc acțiunea intitulată „Lunile Amnistiei la Bibliotecă”. În această perioadă penalităţile la cărţile care nu au fost restituite la timp vor fi „şterse”, bineînţeles odată cu restituirea volumelor împrumutate.

  Este pentru prima oară când biblioteca oferă un program de „amnistie”, care are drept scop să întoarcă atât cărţile cât şi alte materiale înapoi pe rafturile bibliotecii, şi, de asemenea, să aducă la bibliotecă utilizatorii care au încetat să viziteze biblioteca datorită dezactivării cardurilor din pricina penalităţilor. Cu precizarea că este vorba despre anularea penalităţilor la cărţile nerestituite la timp, nu şi a altor taxe. „Amnistia” se referă numai la materialele restituite în perioada anunţată.

  Documentele împrumutate de la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” pot fi restituite în perioada 1 august – 31 octombrie 2017, în Arad, la sediul instituției, pe str. Gheorghe Popa de Teiuș, nr. 2-4, la poartă, în cutia inscripționată cu textul „Cutia cărților restituite în Lunile Amnistiei la Bibliotecă” aflată în spațiul cabinei de la baza scărilor de acces la etajul I.

  •  Oferta este valabilă numai în perioada 1 august – 31 octombrie 2017.

  •  Amnistia se aplică tuturor penalităţilor (pentru depăşirea termenului de împrumut) la documentele restituite bibliotecii în perioada de la 1 august până la 31 octombrie 2017. Pentru a beneficia de amnistie utilizatorul trebuie să înapoieze materialele împrumutate de la bibliotecă.

  •  Vor fi anulate numai penalităţile pentru depăşirea termenului de împrumut. Amnistia nu se răsfrânge asupra documentelor pierdute.

  •  Penalităţile deja achitate nu constituie subiectul programului de amnistie.

  •  Utilizatorul este atenţionat că biblioteca va avea nevoie de cel puţin 48 de ore pentru a anula penalităţile de pe contul acestuia.

  Dacă găseşti acasă un document împrumutat de la bibliotecă, chiar deteriorat, întoarce-l la bibliotecă şi penalităţile vor fi anulate prin programul de «amnistie». Noi ne dorim cărţile, nu banii tăi”, anunță reprezentanții Bibliotecii Județene A.D. Xenopol.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.